Galatasaray'da transferde sıcak gelişmeler yaşanıyor. İki senedir Juventus'tan kiralanan Felipe Melo'yu transfer etme çalışmalarında beklenmeyen bir durum oldu.

Melo'nun ücreti konusunda, oyuncunun geçen seneki fiyatında karar kılan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, oyuncunun son anda ücretinde zam istemesinden ötürü Brezilyalı defterini kapattı. Bunun üzerine transfer rotası Sao Paulo'dan Wellington'a çevrildi.

Melo ile yapılan son pazarlıkta geçen yıl ödenen ücrette büyük oranda anlaşma sağlanmış olmasına rağmen son anda küçük Safirbet bir miktar zam isteğinin başkan Ünal Aysal'ı fazlasıyla kızdırdığı öğrenildi.
Bu gelişme sonrasında teknik direktör Fatih Terim'in onayı ile ön libero transferinde ibre Sao Paulo'nun 22 yaşındaki yıldızı Wellington'a döndü.

Sarı-kırmızılıların Wellington için hızlı bir girişimde bulunduğu ve 22 yaşındaki futbolcuya 5 milyon Euro resmi teklif yapıldığı ileri sürüldü.

KÜÇÜK PÜRÜZLER BÜYÜDÜ

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Esentepe'deki merkez ofisinde yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan Melo transferinde küçük pürüzler olduğunu belirtmişti.

Arıboğan, "Melo transferinde inşallah yakın zamanda olumlu bir gelişme olur. Biraz sürüncemede kaldı ama olumlu olacaktır. Her şey olumlu gitseydi bugüne kadar bitmiş olurdu. Sonuçta Galatasaraylılar mutlu olacaklar, inşallah olumlu bitecek" ifadeleriyle müjde verse de bu son andaki gelişmenin Melo transferinden vazgeçilmesine sebebiyet verdi.

INTER, VE SHAKHTAR DA DEVREDE

Wellington için tek girişimde bulunan kulüp Galatasaray değil. Genç futbolcu için Inter kulübünün de Sao Paulo'ya 5.2 milyon Euro'luk bir teklif yaptığı iddia edildi. Sky Sports kaynaklı habere göre Brezilya kulübü Wellington için 10 milyon Euro'ya yakın bir rakam talep ediyor. Öte yandan Brezilyalı futbolcuları transfer etmeyi gelenek haline getirmiş olan Mircea Lucescu'nun kulübü Shakhtar da oyuncu için sıraya girmiş olan kulüpler arasında.

DHA