Sarı kırmızılı takımın Brezilyalı yıldızı ilk olarak bu karşılaşma ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Real Madrid maçı ile ilgili görüşlerini aktarırken şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Ligi her geçen sene zorluk derecesi artan bir lig. Rakipler her sezon üzerine bir şey koyuyor. Bunun aksi iddia edilemez. Bundan önceki 2 maçta kaybettiğimiz puanlar bakacak olursak, şampiyonluğu ulaştığımız geçtiğimiz 2 sezonda da Bursaspor ve Eskişehirspor deplasmanlarında puan kaybettik.

Bugün atak bir futbol sergileyen Galatasaray izledik. Birçok pozisyona giren bir Galatasaray vardı ama bu pozisyonlardan yararlanamadık ve maç da berabere bitti. 5 veya 6 gol de atabilirdik. Barcelona gibi büyük takımlar da bu tür kayıplar yaşayabiliyor. Artık Real Madrid maçına odaklanmamız lazım. Daha tempolu bir maç olacak ve buna hazırlıklı olmamız gerekiyor."

Bu mücadelede yaşanılan puan kaybının nedeninin yeterince odaklanamamalarından kaynaklanmadığının altını çizen Melo, açıklamalarını şu şekilde noktaladı.

"Bu beraberliği konsantrasyon eksikliğine bağlamak yanlış olur. Herhangi bir konsantrasyon kaybı yaşamadık. Bugün Galatasaray elinden geleni iyi bir şekilde sahaya yansıttı. Rakibimiz 2 kez kalemize geldi ve 1 gol attı. Penaltı bana göre penaltıydı ama bunu kesinlikle tartışmayacağım. Hakem de hata yapabilir. Bu nedenle bu konuyu daha fazla uzatmayı doğru bulmuyorum.

Günümüz teknolojisinde daha net bir şekilde belli oluyor. Son dakikalarda bana rakip oyuncunun attığı bir yumruk var. Kameralar aracılığıyla bir kez daha gösterebilirsiniz. Bunu herkesin görmesini istiyorum. Her şey sineye çekilebilir ama böyle bir hareket kabul edilemez."

Webaslan