Galatasaray'ın 4. yıldızı takmasında en büyük pay sahibi isimlerden bir tanesi olarak gösterilen Felipe Melo ülkesinde de gündem yarattı. Yıllardır Türkiye'de başarılı bir performans gösteren Brezilya Milli Takımı'nın eski futbolcusunun tekrar efsane formayı giymesi gündeme geldi.

ESPN'in spor yazarı Gustavo Hofman, "Felipe Melo Türkiye'de şampiyon oldu. Milli Takımı hak ediyor mu?" başlığıyla yayınladığı yazıda, 2010 Dünya Kupası'ndan bu yana Brezilya kadrosuna alınmayan deneyimli futbolcunun tekrar düşünülebileceğini, son dönemdeki performansı ile bunu hak ettiğini savundu.

'Davranışları kaybettiriyor'

Melo'nun tekniği, gücü ve savunmadaki markajı ile bu görev için uygun olduğunu belirten Brezilyalı yazar, ancak kritik anlarda takımına zarar veren davranışlar içerisine girebildiğine dikkat çekti. Teknik Direktör Carlos Dunga'nın Melo için kapıları kapayan bir açıklama yapmamış olmasına dikkat çekilirken, ancak başarılı performansına karşın bu olumsuzluklardan dolayı kendisine milli takımda yer verilmediğine dikkat çekildi.