Galatasaray savunmasında ayakta kalan isimlerin başında yer alan Aurelien Chedjou, adeta jübilesini sarı-kırmızılı kulüpte yapmak istediğini belirtti, uzun vadeli bir sözleşme istediğini yönetime iletti.

Sarı-kırmızılı yönetimle olan mukavelesi 31 Mayıs 2017’de bitecek olan 31 yaşındaki oyuncunun menajeri, geçen hafta İstanbul’a gelerek Galatasaraylı yöneticilerle görüştü. Oyuncunun Türkiye’de ve Cim-Bom’da olmaktan mutlu olduğunu dile getiren menajer, futbolu burada bırakacak şekilde uzun vadeli bir sözleşme istediklerini belirtti. Sarı-kırmızılılar ise menajere olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermedi.

Chedjou, sakatlıktan yeni çıktığı için dünkü Gençlerbirliği maçına yedek kulübesinde başladı. Tecrübeli futbolcu, 78. dakikada Bilal’in yerine oyuna girdi. Ancak futbolcunun ısınması sırasında bir karambol yaşandı. Chedjou’nun oyuna girmek istememesi gibi bir durumun bulunmadığını belirten Galatasaray Kulübü yetkilileri, oyuncunun ısınma yeri konusunda bir problem yaşadığını açıkladı.

Dördüncü hakemin Chedjou’ya ısınma yeri konusunda itirazda bulunduğunu, futbolcunun da Gençlerbirliği oyuncularının tüm yarı boyunca o bölgede ısındıkları için kendilerinin de orada olması gerektiği konusunda itirazda bulunduğu dile getirildi.

2.5 milyon euroluk yedek

Galatasaray Teknik Sorumlusu Orhan Atik, sakat Sneijder ve Hakan Balta’nın yokluğunda Bilal ile Semih’i 11’de görevlendirdi. Atik, sakatlığı geçen ve antrenmanlara katılan Chedjou’yu yedek bırakarak sürpriz yaptı. Sarı-kırmızılıların teknik patronu, devre arasında Kasımpaşa’dan 2.5 milyon euro bonservisle transfer edilen Donk’u Gençlerbirliği karşısında da yedek bıraktı.