Fenerbahçeli yöneticiler, Galatasaraylı yönetim kurulu üyelerini Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılamadı. Büyük şaşkınlık yaşayan sarı-kırmızılılar protokol tribününe çıkarak maçı izledi.

Sarı-kırmızılılar maçtan sonra Fenerbahçeli yöneticilere sert tepki gösterdi.

TT Arena’da oynanan ilk maçta sarı-lacivertli idarecileri en iyi şekilde misafir ettiklerini kaydeden sarı-kırmızılılar, “Bize bir merhaba bile demediler. Arena’da gösterdiğimiz misafirperverliğin yüzde 1’ini bile göremedik. Yöneticiler galiba Aziz Yıldırım’dan korktular” ifadelerini kullandı.

İkinci Başkan Ali Dürüst, “Buraya şampiyon geldik, geçen sezonki gibi şampiyon olarak ayrılıyoruz. Fenerbahçe’nin böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Onlar için hayırlı olsun” diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın başarılı stoperi Gökhan Zan ise orta sahadaki sevinçleri için “Geçen seneki Vdcasino filmin devamı gibiydi. Bunun hatırasıyla eğlenmek istedik. Bu da bizim en doğal hakkımız herhalde. Bu kadar sabrettik, emek harcadık” yorumunu yaptı.

En özel tribün

Digiturk ve Yedirenk Sanat Vakfı, derbiden önce özel bir organizasyon düzenledi. Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen ve Galatasaray eski Başkanı merhum Özhan Canaydın’ın eşi Asuman Canaydın’ın da katılımıyla, her iki takımın taraftarı olan ünlü isimler maçı yan yana izleyerek dostluk mesajları verdi. Show TV Ayazağa Stüdyoları’nda düzenlenen Dostluk Tribünü buluşmasına, aralarında Nilgün Belgün, Nuri Alço, Coşkun Göğen, Berk Oktay, Cengiz Bozkurt, Yunus Günçe, Bora Gencer,  Yosi Mizrahi, Nadide Sultan gibi isimlerin de yer aldığı ünlüler katıldı.