Fenerbahçe’nin ilk transferi Mert Hakan Yandaş... imza parası dahil yılda 20 milyon TL’den 3 yılda 60 milyon TL ödenerek ikna edilen oyuncunun imzası için Mehmet Ekici’den vazgeçildi. Aziz Yıldırım döneminde 2 milyon Euro’ya (yaklaşık 15 milyon TL) anlaşılan Ekici’ye kendisiyle sözleşme yenilenmeyeceği iletildi.

Bu arada Fenerbahçe’den yılda 20 milyon TL kazanacak Mert Hakan bu paranın sadece 8 milyon TL’sini garanti alacak. Bunun dışında sözleşmesinde yılda 5 milyon TL’den 3 yılda ödenmek üzere 15 milyon TL’lik bir de imza parası bulunacak. Mert Hakan’ın cebine girecek diğer 7 milyon TL’nin 3 milyon TL’si puan karşılığı prim olacak. Ayrıca 4 milyon TL’si ise şampiyonluk ve başarı bonusları olacak. 

Mert Hakan’ın anlaşmaya varılan sözleşmesinde ilginç bir detay dikkat çekiyor. 3 yılda 15 milyon TL imza parası alacak olan başarılı futbolcu, imza parasını almaya milli takıma seçildiği anda hak kazanacak. 26 yaşında olmasına rağmen şimdiye kadar hiç milli olmayan Mert Hakan, 3 yıl boyunca Fenerbahçe formasıyla milli takıma seçilemezse 15 milyon TL’lik imza parasını almaya hak kazanamayacak.

Fotomaç