Galatasaray'ın yeni transferi Dires Mertens, antrenman öncesi kulüp televizyonuna çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

G.SARAY GELME SEBEBİ?

"Galatasaray'a transfer olmamın en büyük sebebi, Galatasaray'ın en büyük kulüp olması. Takımla birlikte çok çalışmak gerekiyor. Benim yaşımda da kolay değil. Takımla çalışmak için daha fazla şansım olduğu için mutluyum."

Dursun Özbek'ten Fenerbahçe hamlesi: "Hemen yapalım!" Dursun Özbek'ten Fenerbahçe hamlesi: "Hemen yapalım!"

JUVE'DEN TEKLİF VAR MIYDI?

"Diğer takımlar hakkında konuşmaktan hoşlanmıyorum. Galatasaray'da olmaktan ötürü mutluyum ve gururluyum"

"ADAPTE OLUYORUM"

"Bu hafta Marek Hamsik'in takımına rakip olacaksın."

"Marek de çok mutlu burada. Ev bulmaya, adapte olmaya çalıştığımı biliyor. Kendimize bakmamız gerekiyor, kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Adapte olacağız, daha diri olacağız ve Trabzon'da kendimizi en iyi şekilde göstereceğiz."

"GOL SEVİNCİMİ GÖRECEKSİNİZ"

"Galatasaray'da gol atmak istiyorum. Attıktan sonra (gol sevinci olarak) ne yapacağımı göreceğiz."

"KALEYE YAKIN OLDUKÇA RAHATIM"

"Okan Buruk Hoca ile nerede oynayabileceğim konusunda konuştuk. Sol kanatta, sağ kanatta, forvet, forvet arkası olarak oynadım. Kaleye yakın oldukça rahatım."

"KALİTE ANLAMINDA FARK YOK"

"İtalya Ligi ile Türkiye Ligi arasında taktik anlamında farklılıklar var. Türkiye'de kompakt oynamanız gerekiyor ve daha az kontrataklara izin vermeniz gerekiyor. Kalite anlamında çok fark olduğunu söyleyemem."

"ŞAMPİYONLUK İÇİN İLERLEYECEĞİZ"

"2-3 haftadır buradayım. Geçen sezon 13. bitirmiştik. Anında, direkt olarak lider başlamak beklenti dahilinde olmayabilir. Kendimizi her geçen hafta geliştirmeye çalışacağız. Sürekli gelişerek şampiyonluk yolunda ilerleyeceğiz."

"TAKIMA YARDIM ETMEM GEREKİYOR"

Çok kaliteli oyuncularımız var. Taktik ve pozisyon konusunda elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Güçlü ve hızlı oyuncularımız var. Oynamadığım zaman bile katkı sağlamak isterim. Takımın bir parçası olduğum için oyuncularımıza yardım etmeyi kendime görev olarak görüyorum.

"MENEMENİ ÇOK SEVDİM"

Kültür çok önemli. Gezmek hoşuma gidiyor o yüzden. İstanbul çok güzel şehir. Biraz trafik var ancak İstanbul'u çok seviyorum. Eşimle birlikte Türk tarzı yemekler yemek istiyoruz. Menemeni çok sevdim. Futbola adapte olmak işin en zor kısmı. Mücadele başladı bile. Henüz yeni geldim. Önemli olan oyun tarafında çok iyi olmak. Önemli biri olmak istiyorum burada.

"UZUN SÜRELİ BİR PROJE"

"3 maçta 2 gol çok iyi bir sonuç değil gerçekten, fakat o 3 maçta sadece 1 gol yedik. Öncelikle sauvnma yapıp hücumu düşünmek gerekiyor. En üstteki takımlardan biri olmak istiyorsak buna önem vermek lazım. Son maçta birçok pozisyon bulmaya başladık onları gole çevirmemiz gerekiyor. Çok fazla yeni oyuncumuz var. Oyuncuların birbirine alışması gerekiyor. Bunun uzun süreli bir proje olduğunu düşünmek lazım. Gözden kaçırılmamalı. Pozitif bir şekilde yeni döneme hazırlanmamız gerekiyor."

(Sporx)