Mesut Özil, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile karşı karşıya gelecekleri mücadeleyi değerlendirdi. İşte Özil'in açıklamaları:
 
Arsenal-Galatasaray maçı hakkındaki düşüncelerin?
 
Öncelikle, Galatasaray Avrupa’nın en büyük takımlarından birisi. Dünyada Türkiye denince ilk akla Galatasaray geliyor. Bir de biliyor musunuz, Galatasaray Avrupa’da çok farklı oynuyor. Her sene Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor. Bazen o kadar iyi oynuyorlar ki, maçta ne olacağını kestiremiyorsunuz. Bunu İstanbul’daki Real Madrid maçında da yaşadık. Ama unutmayalım ki, Arsenal olarak evimizde oynuyoruz. Sahaya 3 puan için çıkacağız ve bunun için savaşacağız. 
 
Arsenal kimlere dikkat edecek, kimlere dikkat etmeli?
 
Biz Galatasaray’ın çok tecrübeli bir takım olduğunu düşünüyoruz. Şampiyonlar Ligi deneyimi olan Sneijder, Burak, Selçuk, uluslararası deneyimi olan Muslera, Melo gibi isimler var. İyi futbolla 3 puanı kazanmak istiyoruz ama ne olursa olsun ben Türk takımına karşı oynarken çok mutlu oluyorum, çok duygulu anlar yaşıyorum. Tekrar İstanbul’a geleceğim için çok sevinçli oluyorum. 
 
Gruptaki mücadeleyi nasıl görüyorsun?
 
İlk maçlarda da görüldü ki, bu grupta kimlerin ikinci tura çıkacağı, nasıl sonuçlar alacağı belli değil. Herkes gruptan çıkabilir. Biz grup birincisi olmak istiyoruz. Bunun için de çarşamba günü kazanacağımıza inanıyorum.