Yaşamını, 13 Eylül 1991 tarihinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçirdiği trafik kazası sonucu 55 yaşında yitiren Metin Oktay'ın, Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında anma düzenlendi.

Organizasyona, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, başkan yardımcısı Nasuhi Sezgin, yönetim kurulu üyesi İsmail Sarıkaya, Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, Metin Oktay'ın yakınları, altyapı sporcuları ve bir grup taraftar ile futbol takımı teknik direktörü Jan Olde Riekerink de katıldı.

Okunan duaların ardından bir konuşma yapan Cengiz Özyalçın, çok sevdiği Metin Oktay'ın ölümünün 25. yılında konuşmanın zorluğunu vurgulayarak, "Metin Oktay sade bir insandı ve Galatasaray'ın idol sporcusuydu. Herkesin gönlüne taht kurmuştu. Vefatının üzerinden 25 yıl geçmesine karşın, bu kadar anımsanmasının mutluluğunu yaşıyorum. Bugün onurla, iftiharla söylüyorum, Türkiye'nin en büyük, ülkemizin Avrupa'da en fazla tanınan kulübü olmamız, 25 milyon taraftara ulaşmamız, Metin Oktay ve birçok isimsiz kahramanın sahada gösterdiği cengaverliğin sonucudur. Kendisiyle onur duyuyorum. O bizim taçsız kralımız." ifadelerini kullandı.

Anmada hazır bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Metin Oktay'ın Galatasaray Kulübü için ne kadar önemli bir insan olduğunu bildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Büyük bir camia olmada bu tip insanların önemi fazladır. Kendisini bu şekilde anmanın, gösterilen saygıyı en iyi şekilde anlatma yolu olduğunu düşünüyorum. O, Galatasaray'ın efsanesi ve taçsız kralı. Kendisine yönelik büyük saygı hissettim. Çok önemli bir futbolcuydu ama bana anlatıldığı kadarıyla kişiliği de çok önemliydi. Fair play konusuna verdiği önem ortada. Tüm gençlere en güzel örneğin Metin Oktay olduğunu düşünüyorum. Sadece iyi bir futbolcu olmak yetmiyor. Karakteriniz ve saha içinde ne yaptığınız da önemli."

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu ise Metin Oktay'ın kendileri için örnek bir sporcu olduğunu anlatarak, "Yaş farkımız çok olmasına rağmen dostluğumuz vardı. Öyle bir insandı ki çocukla çocuk, büyükle büyük olurdu. Bizlerle de arkadaşlık yapardı. Ben, ona layık olduğumuzu düşünüyorum. Onun bıraktığı yerden aldık ve 25 milyon taraftara ulaştık. Ruhu şad olsun." şeklinde görüş belirtti.