Galatasaray, Arena'da Bursaspor'u 6-0 gibi tarihi bir skorla mağlup ederek lider ile arasındaki puan farkını 7'ye indirdi.

Türk Telekom Arena’da oynanan mücadelede Galatasaray, Bursaspor’a karşı çok yüksek tempolu bir mücadeleye girişti. Arena’da Sneijder şov vardı. Karşılaşmanın henüz 12. dakikasında sahneye çıkan Hollandalı yıldız takımını 1-0 öne geçirdi. 20 dakikada ceza sahası içerisinde girmeden sol ayağı ile yaptığı mükemmel şut ağlarla buluştu ve Sneijder takımının 2. golünü kaydetti. Golün etkisini üzerinden atamayan Bursasporlu futbolcular 4 dakika sonra topu yeniden kendi ağlarında gördü bu sefer golü atan Emmanuel Eboue idi ve fark 3′e çıktı. Sneijder ilk yarının efsanesi oldu 43. dakikada ağları sarsarak takımını soyunma odasına 4-0 önde gönderdi.

İkinci yarıda Galatasaray’ın yeni transferi Izet Hajrovic, Wesley Sneijder ile yer değiştirerek ilk resmi maçta forma giyme şansını yakaladı. Karşılaşmanın 66. dakikasında Didier Drogba, Galatasaray’ın 5. golünü atarak Bursaspor karşısında farkı 5′e çıkarttı.Kapanış golü ise Selçuk İnan’dan 88. dakikada geldi ve mücadele 6-0 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından puan kaybı yaşayan lider Fenerbahçe ile arayı 3 puan kapatan Galatasaray puanını 37′ye çıkartarak 2. sıradaki yerini korudu. Bursaspor ise 27 puanla 10. sırada yer aldı.