AHMET ÇAKAR'DAN UILENBERG YORUMUBU ZİYARETLER SİZCE DOĞRU MU?

SORU 1: G.Saray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, "Elimizde VAR kayıtları var. Gerekirse açıklarız" dedi. Ardından da Başkan Mustafa Cengiz, "Kayıt yok, sadece duyum aldık" diye çevirdi. Ardından da G.Saray, Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) ziyaret etti. Dün de Başakşehir MHK'ye gitti. Bu ziyaretleri doğru buluyor musunuz?

HATA OLABİLİRDİ AMA ARTIK VAR SİSTEMİ VAR!

Bir hakem, adı Ali Palabıyık, bir kararıyla Türk futbolunun içine etti! Hakem, insandır hata yapar. Hepimiz yaptık. Bazı kararlar vardır, tartışılabilir, kimine göre beyazdır, kimine göre siyahtır. Hakem hangi kararı verirse versin, tartışmalar olur ama sonuçta hakem takdiridir deriz geçer, gider. Ama Pazar geceki F.Bahçe-G.Saray maçında 4-5 tartışmalı pozisyondan bir tanesi asla masum ve rahmani değildir. VAR sistemi olmasa F.Bahçe'nin golünden önce Feghouli'ye yapılan faulün atlanmasına insani bir hata deriz. Ama artık VAR sistemi var. Faul atlandı, gol oldu. Olabilir ama sonrası gerçekten kasıt unsuru ve entrika içeriyordu.

KORKTUĞU İÇİN VAR'A GİTMEDİ

VAR'daki Bülent Yıldırım, açık faulü gördü ve 'git, bak' dedi. Eğer benim adım Ahmet Çakar ve 20 küsür yıl hakemlik yapmışsam, Palabıyık'ın VAR'a gitmemesinin tek nedeni var. Korktu, çekindi. Çünkü "VAR'a gidersem iptal etmek zorunda kalacağım" dedi ve gitmedi. İşte bu davranış, kasıt ve hak yemeye giriyor. Galatasaray haklı olarak infial etti. İki puanı gitti ve belki de şampiyonluğu kaybetti.

ALİ PALABIYIK'IN FIFA KOKARTINI SÖKERDİM...

Gelelim MHK'ye… Ben MHK başkanı olsam, ben de G.Saray ve Başakşehir idarecilerinin görüşme taleplerini kabul ederdim. Ama bir şey daha yapardım. Ali Palabıyık'ın yaptığı skandal ötesi, kasıtlı davranışını kamuoyuna açıklayıp, vereceğim cezayı da ilan edebilirdim. Yine ben MHK Başkanı olsam, Ali Palabıyık'ın FIFA kokartını sökerdim. Yaptığı insani masum hatadan değil, yaptığı kasıt içeren hak yeme eyleminden dolayı.

UILENBERG'İN YORUMLARI SİZCE NASIL?

SORU 2: MHK eğitim danışmanı Jaap Uilenberg, derbide hakem Palabıyık'ın yönetimini başarılı bulduğunu açıkladı ve F.Bahçe'nin golünden önce yapılan faul için, "Gol öncesi açık faul yok. VAR'a gidilmemesi de doğru" dedi. Siz bu ifadeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

İNANMAYIN, NASIL AÇIK FAUL YOKMUŞ!

İnanmayın, Uilenberg şayet bu konuşmayı yapmışsa kendini de UEFA'yı da rezil etmiştir. VAR protokolü çok açık, "Bir gol öncesi faul varsa VAR'a gidilir ve gol iptal edilir" diyor. Ayrıca nasıl açık bir faul yokmuş! Daha açık ne olabilir. Uilenberg ayda 20 bin Euro maaş aldığı TFF'yi kurtarmak için o da eyyamın, o da hokkabazlığın içinde.

MHK'NIN AÇIKLAMASINA YORUMUNUZ NEDİR?

SORU 3: Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik basın toplantısını iptal edip yazılı açıklama yaptı ve "Bardağın dolu tarafına bakın. Bu bir süreç. Hatalar düzelecektir" dedi. Yorumunuz nedir?

MHK, ALİ PALABIYIK'IN HATASINI ANLATMALI

Sabri Çelik'i yıllardır tanırım, arkadaşımdır. Geçmişi ve yaşamı tertemiz bir insandır. Ama yaşananlardan sonra ona yakışan şudur: Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe'nin golünden sonra davet gelmesine rağmen VAR'a gitmemesi için elini kalbine koyarak, vicdanının sesini dinleyerek bir açıklama yapmalıdır.

MAHKEMEYE GİDİLMESİ HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NE?

SORU 4: Herkes mahkemeye gidiyor. İnsanlar futboldan iyice soğudu. Sizin yorumunuz nedir?

TABLONUN SORUMLUSU ALİ PALABIYIK

Bunlardan hiçbir şey çıkmaz. Şayet savcı "Elinizde VAR kayıtları varmış, getir kardeşim" derse, "Ben böyle duydum" deyip, işin içinden çıkar. Ayrıca hiçbir hakem kararı, mahkemelere taşınamaz. Bunların hepsi ortamı geren davranışlar. Ama ben idarecileri fazla suçlamıyorum. Canları yandı, zaman zaman kontrolden çıkıp ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama bütün bu tablonun baş sorumlusu, belki de sezonun en fahiş hatasını yapan Ali Palabıyık'tır.

Sporx