Merkez Hakem Kurulu ve Başkan Ferhat Gündoğdu istifa etti. Süper Lig'de 12 hakemin liste dışı kalmasının ardından ciddi şekilde eleştirilen Ferhat Gündoğdu ve Merkez Hakem Kurulu ayrılık kararı aldı.

YERİNE SABRİ ÇELİK İDDİASI

Bu ayrılık kararının ardından Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanının Sabri Çelik olacağı öne sürüldü.

Wesley Sneijder: "Galatasaray hata yapmaz" Wesley Sneijder: "Galatasaray hata yapmaz"

FERHAT GÜNDOĞDU NE YAPMIŞTI?

Süper Lig ve A Klasman hakemlerinden Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Hüseyin Göçek, Ali Palabıyık, Aldulkadir Bitigen, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy ve Halis Özkahya'ya Ferhat Gündoğdu maç vermeme kararı aldı.

Ferhat Gündoğdu daha sonra "TFF Başkanı Nihat Özdemir ya da herhangi bir kulübünün bu kararda payı yok. Bu tamamen benim ve kurulumun hazırladığı listedir. Bu listeden tamamen ben sorumluyum" açıklamasını yapmıştı.

YENİ MHK BAŞKANI SABRİ ÇELİK KİMDİR?

Eski hakem ve gözlemci olan Sabri Çelik (60), 2004 yılında da MHK Başkanlığı görevini yürütmüştür. Sabri Çelik bir çok kez de UEFA adına maçlarda gözlemcilik yapmıştır. Sabri Çelik, uzun yıllar 1. ligde hakemlik görevi yapmasının ardından yaşı dolayısıyla görevini bırakmıştı. Daha önce 2004 yılında Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı yapan Çelik, daha sonra UEFA adına gözlemcilik görevini üstlenmişti. 1959 doğumlu olan Sabri Çelik, son olarak Galatasaray-Porto U20 müsabakasında gözlemci olarak yer almıştı.

(Sporx)