Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı  futbolcu, derbi mücadelesinde oyundan önemlisinin sonuca gitmek olduğunu  vurgulayarak, "Bugün bunu yakaladık. Bu nedenle mutluyuz. Bütün takım  arkadaşlarımı tebrik ederim" dedi. 
 
Milli takımda oynamaması ile ilgili spekülasyonlara değinen Burak  Yılmaz, şunları kaydetti: 
 
"Benim futbol geçmişime baktığınız zaman, eğer oynamakla alakalı  ufacık bir ışık bile varsa sahada olduğumu hepiniz görmüşsünüzdür. Ben, Kayseri  Erciyesspor maçında sakatlandım. Onun ardından 15 gün geçti. Hiç kendimi  anlatmam, böyle şeyleri sevmem ama o kadar kötü bir durumda bırakıldım ki bunları  söylemek zorunda hissediyorum. 15 gün boyunca hiç takımla çalışamadım. Özel  sağlık ekibi ve fizyoterapistlerle çalışmak zorunda kaldım. Söylenmez belki ama  bugün de iğne oldum. Sakatlığım geçmedi ancak böyle bir maçta kesinlikle sahada  olmak istedim." 
 
"Milli görev, milli duygu benim için şereftir, namustur" diyen  tecrübeli futbolcu, "Hiçbir zaman kaçmadım, kaçmam da... Ayrıca milli takım  kadrosundan çıkartılmam da benden kaynaklı değil. Milli takım ve kendi  doktorlarımızın aldığı karardan dolayı Çek Cumhuriyeti maçında sahada  olamayacağım için kadrodan çıkarıldım. Söylediklerimin hepsi yüzde 100 doğrudur.  Hiçbir zaman yalan söylemedim. 15 gündür çok kötü bir durumdaydım" ifadelerini kullandı.