EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda yer alan Türkiye, 10 maçın sonunda topladığı 18 puanla, eleme aşamasını en iyi üçüncülükle tamamlayarak finallere doğrudan katılma hakkı elde etti. Türkiye'ye elemelerde en çok katkı ise Galatasaraylı futbolculardan geldi.

Eleme boyunca toplamda rakip kaleleri 14 kez havalandıran Ay-yıldızlılar'da, Bilal Kısa'nın Akhisar forması giydiği dönemde Letonya'ya attığı gol hariç  bu gollerin 8'i Galatasaray forması giyen isimlerden geldi. Forma giydiği 6 maçta 4 kez fileleri sarsan Burak Yılmaz, Türkiye adına elemelerin en golcü oyuncusu oldu.

Burak'ı 3 golle Galatasaray'dan takım arkadaşı Selçuk İnan takip ederken, Arda Turan ise 2 kez fileleri sarstı. Umut Bulut, Bilal Kısa, Serdar Aziz, Oğuzhan Özyakup ve Hakan Çalhanoğlu ise elemelerde birer gol kaydettiler. 8 golün Galatasaraylı isimlerden geldiği turnuvada, Fenerbahçeli futbolcular skor elde edemezken, Beşiktaş'tan ise yalnızca Oğuzhan Özyakup fileleri sarsabildi.



ASİST KRALI ARDA TURAN

Millilerin grup aşamalarında kaydettiği 14 golün 10'u gol pasıyla geldi. Bu aşamada Arda Turan, yaptığı 3 asistle en fazla gol pası veren oyuncu oldu. Arda'yı 2 asistle Caner Erkin ve Volkan Şen takip ederken, Gökhan Töre, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül elemeler boyunca birer asistle takıma katkıda bulunan isimler oldu.

EN ÇOK SÜRE ALAN OZAN TUFAN

A Milli Takım'da grup aşaması boyunca en çok süre alan isim, 811 dakikayla Ozan Tufan oldu. 10 maçın tamamında süre alan tek futbolcu olan Ozan'ı, 9 maç ve 810 dakikayla Caner Erkin takip etti. Arda Turan ile Selçuk İnan 9 maçta 773'er dakika sahada kalırken, gruplardaki son 8 maçın tamamında forma giyen Volkan Babacan 720 dakika süre aldı. 

KALE EMİN ELLERDE

Türkiye grup maçlarında oynadığı 10 karşılaşmada 9 yerken, bu gollerin 5'ini ilk iki maçta kalesinde gördü. Geri kalan 8 maçta Volkan Babacan'ın koruduğu kalede yalnızca 4 gole engel olamadık. Başakşehirli Volkan Babacan, 0,5 gol ortalaması ile iyi bir istatistik yakalayarak otoriteler tarafından beğeni topladı. Ayrıca başarılı kaleci son dört maçta kalesini gole kapattı.