Galatasaray, iki tarafında orta yolu bulması durumunda Nuri Şahin'e imzayı attıracak.

Yeni sezonda Şampiyon Ligi’nde mücadele edecek Galatasaray’da transfer harekatı başladı. Gündemdeki isim Borussia Dortmund’ta forma giyen Milli yıldız Nuri Şahin… 29 yaşındaki ortaoyuncusunun 30 Haziran 2019’a kadar Alman Kulübü ile sözleşmesi bulunuyor. Ancak Dortmund yeni sezonda takımda düşünmediği Nuri’yi bonservis bedeli almadan yollamaya sıcak bakıyor. Tecrübeli orta saha oyuncusu kendisini isteyen G.Saray Yönetimine İstanbul’a gelme şartlarını iletti. Nuri Şahin, Cim-Bom’dan 3 milyon eurodan 4 yıllık sözleşme istedi.

Ezeli rakipler de ilgileniyor

Sarı-Kırmızılı yetkililer, Nuri’ye bu kadar yüksek ücret ödemek istemiyor. Bu konuda da Nuri Şahin ile görüşmeler sürüyor. Orta yolun bulunulması durumunda imzaların atılması bekleniyor. Avrupa’dan Liverpool, Roma ve Napoli'nin de 29 yaşındaki oyuncuyu isteyen takımlar arasında yer aldığı iddia ediliyor. Ancak eski hocası Fatih Terim ile iyi bir ilişkisi olan Nuri Şahin'in ilk tercihi G.Saray. Milli futbolcu ile Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta ilgileniyor. İki kulüpte oyuncunun transfer durumunu yakından takip ediyor.

UEFA’NIN KARARI BEKLENİYOR

Borussia Dortmund formasıyla bu sezon 17 lig maçında görev alanNuri Şahin 2 gol atıp, 2 asistlik bir performans sergiledi. Orta sahanın göbeği, ön libero ve zaman zaman da 10 numaralı bölgede forma giyebilen Nuri Şahin, 52 kez A Milli Takım forması giyme başarısı gösterdi.. Nuri Şahin Dortmund’tan önce 1 sezon da Dünya devi Real Madrid'in formasını da giymişti. Yönetim, UEFA’dan ‘Sattığın kadar al’ cezası alırsa kiralık ve bonservisi elinde olan futbolculara yönelecek.  

Kaynak: Akşam