Maçın ilk dakikasından itibaren oyunun kontrolünü eline geçiren ve topla daha çok oynayan A Milli Takım, özellikle ilk 15 dakikalık bölümün ardından baskısını artırdı. Kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan milliler, rakibinin defansif futbol anlayışı karşısında üçüncü bölgede pozisyon üretmekte zorlanınca, aradığı golü bulamadı.

Ay-yıldızlıların önde pres yapması nedeniyle topu ileriye taşımakta zorlanan Yunanistan ise kontrataklarla rakip kalede tehlikeli olmaya çalıştı ancak üretkenlikten uzak kaldı. Konuk ekip de ilk yarıda net bir fırsat elde edemedi. Milliler, ilk yarının son dakikasında gole çok yakşaltı. Hakan Çalhanoğlu'nun sol çaprazdan sert vuruşunda, top kaleci Karnezis'ten döndü. Ceza alanında boşta kalan topu, Yunanistan savunması uzaklaştırınca Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Baskılı oyununu karşılaşmanın ikinci yarısında da devam ettiren A Milli Takım, özellikle karşılaşmanın son 10 dakikasında Yunanistan kalesini yoğun ataklarla bunalttı. Milli takım, üst üstte bulduğu ataklara rağmen aradığı golü bir türlü bulamayınca karşılaşma başladığı skorla tamamlanmış oldu. A milli takımımız bu sonuçla 2015 yılını namağlup kapattı. 

Türkiye-Yunanistan milli maçından notlar
Türkiye ile Yunanistan A milli takımları arasında yapılan özel maçı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da izledi

Karşılaşma öncesinde Başakşehir Fatih Terim Stadı'na gelen Davutoğlu ve Çipras, mücadeleyi protokol tribününden takip etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, maçtan önce A Milli Futbol Takımı'nın soyunma odasına giderek, teknik heyet ve oyunculara başarılar dilediği bildirildi.

Terim'den 4 değişiklik
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine direkt katılım hakkı elde eden A Milli Takım, özel maçta Yunanistan'ı ağırlarken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kadroda yaptığı 4 değişiklik dikkati çekti.

Milli maç arasını özel karşılaşmalarla değerlendiren ay-yıldızlı ekip, Katar ile deplasmanda yaptığı ve 2-1 kazandığı bir önceki özel müsabakanın kadrosunda 4 değişiklikle Yunanistan karşısına çıktı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Katar maçının 11'inde yer alan isimlerden, sakalığı bulunan Serdar Aziz ile Şener Özbayraklı, Atınç Nukan ve Emre Taşdemir'in yerine, Gökhan Gönül, Ahmet Yılmaz Çalık, İsmail Köybaşı ve Olcay Şahan'ı sahaya sürdü.

Ahmet Yılmaz Çalık ilk milli maçına çıktı
Gençlerbirliği'nin 21 yaşındaki futbolcusu Ahmet Yılmaz Çalık, ilk milli maçına Yunanistan karşısında çıktı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in gelecek adına ümit beslediği isimler arasında yer alan Ahmet Yılmaz Çalık, Yunanistan karşısında ilk 11'de yer alarak kariyerinde ilk kez milli formayı giydi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ilk milli maç
Türkiye-Yunanistan karşılaşmasının oynandığı Başakşehir Fatih Terim Stadı, A Milli Takım'a ilk kez ev sahipliği yaptı.

A Milli Takım, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in adını taşıyan statta ilk kez Yunanistan'a karşı sahaya çıkmış oldu.

8 yıl sonra tekrar
A Milli Takım, Yunanistan'la 8 yıl aradan sonra maça çıktı.

Yunanistan'la son maçını, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yapan ve 17 Ekim 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 1-0 kaybeden milliler, 8 yıl sonra rakibiyle bir kez daha karşı karşıya geldi.

Millilerden anlamlı davranış
A Milli Takım oyuncuları, Yunanistan karşılaşması öncesi anlamlı bir sosyal sorumluluk mesajı verdi.

Maç öncesi ısınmak için sahaya mor renkli tişörtler giyerek çıkan futbolcular, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü'ne dikkati çekerek, sosyal farkındalığa katkı sağladı.