A Milli Futbol Takımı, Kazanikastan ile 12 Haziran'da oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu karşılaşması öncesi hazırlık maçında Bulgaristan’ı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda ağırladı. 

Milliler, Hakan Çalhanoğlu (2) ve Burak Yılmaz (2)'ın golleriyle Bulgaristan'ı 4-0 mağlup etti.

Ay Yıldızlılar karşılaşmaya Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Semih Kaya, Emre Taşdemir, Volkan Şen, Ozan Tufan, Arda Turan, Yasin Öztekin, Hakan Çalhanoğlu ve Mevlüt Erdinç ilk 11’i ile başlarken, Bulgaristan ise Mitrev, Bandalovski, Bodurov, Minev, Mihail Aleksandrov, Popov, Manolev, Gadzhev, Micanski, Dyakov ve Aleksandar Aleksandrov ilk 11’i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmanın ilk devresinde iki takım da gol yollarında etkili olamadı. Bulgaristan 10. dakikada gole çok yaklaştı. Mihail Aleksandrov'un pasıyla ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazdan topla buluşan Vladimir Gadzhev çok sert bir şut çekti ve top üst direkten oyun alanına geri döndü.

İlk yarıda, iki takım da skoru değiştirmeyi başaramazken soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

Milli Takımımızda gol perdesini 49. dakikada Hakan Çalhanoğlu açtı. Nikolay Bodurov'un Burak Yılmaz'a yaptığı faulün ardından kazanılan serbest vuruş için topun başına Hakan Çalhanoğlu geçti. Hakan, ceza yayının hemen gerisinden çok şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-0 yaptı.

Bu golden sadece 5 dakika sonra Ay Yıldızlılar’da yeniden sahneye Hakan Çalhanoğlu çıktı. Bulgaristan ceza yayının hemen önünde Nikolay Bodurov pasını kalecisine vermek istedi, ancak araya Burak Yılmaz girdi. Burak, kaleciyi çalımlamak isterken top Hakan Çalhanoğlu'nun önünde kaldı ve Hakan boş kaleye topu göndererek farkı 2’ye çıkardı.

Kalesinde üst üste gördüğü gollerle oyundan kopan Bulgaristan’ın kalesine etkili gelmeye devam eden Ay Yıldızlılar, Burak Yılmaz’ın 56. dakikada attığı golle skoru 3-0’a getirdi. Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Emre Taşdemir  ara pasıyla Arda Turan'ı topla buluşturdu. Arda, sol kanatta son çizgiye ilerledikten sonra yerden pasını hemen kale önündeki Burak Yılmaz'a verdi. Burak, topun gelişine şutunu çekti ve millilerimizin üçüncü golünü kaydetti.

Karşılaşmada son sözü ise Burak Yılmaz söyledi. Ceza sahası çizgisi üzerinde sağ tarafta topla buluşan Olcay Şahan arapasıyla topu Burak Yılmaz'a verdi. Burak, son çizgiye kadar indikten sonra sağ ayağının dışıyla fileleri havalandırdı ve skoru 4-0 yaptı.

Kalan sürede başka gol olmazken, Milliler sahadan 4-0’lık sonuçla galip ayrıldı.