Transferin son gününde gerçekleşen operasyonda Kosovalı futbolcunun sarı kırmızılılara gelebilmek için 1 milyon Euro indirimle fedakarlık yaptığı ifade edildi.

Norwich City'ye geçen yıl 13 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edilen ve yıllık 2.5 milyon Euro ücret alan Rashica görüşmelerin tıkanma noktasında devreye girip Galatasaray'ın 1.5 milyon Euro'luk teklifini kabul etti.

AMAÇ 1 YIL DAHA KİRALAMAK

Antrenman performansları ile de Okan Buruk'un beğendiği isim kanatlarda alternatif isimler arasında 1. sıraya çıktı. Sol beki yerlileştirecek olan Buruk'un kanatlarda Yusuf Demir'den önce Rashica'ya 11'de şans vermeyi planladığı öğrenildi. Aynı zamanda Galatasaray, Norwich, Premier Lig'e çıkamazsa 26 yaşındaki futbolcuyu 1 yıllığına daha kiralayacak.

VEDAT MURİQİ: "ÇOK FAZLA KATKI SAĞLAR"

Dries Mertens'in sözleşmesi neden uzatılmadı? Dries Mertens'in sözleşmesi neden uzatılmadı?

Vedat Muriqi, Kosova Milli Takımı'ndan arkadaşı Rashica'yı değerlendirdi. Başarılı golcü, Rashica için, "Ülke futbolumuzun yetiştirdiği en önemli değerlerden bir tanesi. Türk futboluna çok çabuk adapte sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü bu konuda oldukça istekli. Galatasaray'a transfer olurken konuştuk elbette. Onun başarılı olabileceğini söylemiştim. Aynı şey Galatasaray için de geçerli.

Galatasaray, ondan çok fazla katkı alabilir. Hücuma her zaman çeşitlilik kazandırabilecek, Okan hocaya alternatif ofans opsiyonları sağlayacak bir oyuncu karakterine sahip. Son derece profesyonel ve saha içine odaklanan bir karakter. Ben Rashica'nın Türkiye'de çok önemli işler yapabileceğini düşünüyorum . Gerektiğinde hücumun her pozisyonunda görev alabilecek düzeyde taktiksel olgunluğa sahip" değerlendirmesini yaptı.

(Hürriyet / Ali Naci Küçük)