Alman basınına konuşan Misimovic, 2013 yılında gittiği Çin'de her şeyin farklı olduğunu söyleyerek, "Her şey farklıydı. Mentalite, organizasyon ve özellikle de yemekler.  Yemekleri, Almanya'daki Çin restoranları ile kıyaslayamazsınız. Birinci sınıf bir beslenme değildi. Mesela, maçlardan önce ıstakoz ve karbonhidratlar yiyorduk" dedi.

Sakatlıkların tedavisinin de farklı olduğunu belirten 34 yaşındaki eski futbolcu, "Renhe'deki doktorlarımız, akapunktur gibi geleneksel Çin tedavisine odaklanıyordu. Bunun futbolda bir faydası olmuyordu ancak bu durum değişecek" diye konuştu.

Maçlar için yapılan uzun yolculuklara da dikkat çeken Misimovic, "Normal uçuşlar 3 saat olmalıydı ancak o kadar çok rötar oluyordu ki, bazen sadece 7-8 saat yolculuk yaptığınız için mutlu oluyordunuz. Bazen, maçlardan önce 2 gün yolculuk yapıyorduk" ifadesini kullandı.

Tüm yaşananlara rağmen Çin'de futbol oynamanın iyi olduğunu vurgulayan Misimovic, "Tabii ki finansal durum da bir gerçek. Dürüst olmak gerekirse, bir oyuncu olarak o miktarlara hayır demek zor" diye görüş bildirdi.  

Ajansspor