Sadio Mane önderliğindeki Senegal, finale namağlup geldi. Mohamed Salah ve Mostafa Mohamed'li Mısır ise sadece 1 mağlubiyet aldı. Zorlu finalde Süper Lig'den de 3 futbolcu forma bekleyecek. Senegal'in kadrosunda Alanyaspor 'dan Famara Diedhiou ve Kayserispor'dan Mame Thiam yer alıyor. Mısır'da ise Galatasaray forması giyen Mostafa Mohamed bulunuyor. Afrika'nın iki devini karşı karşıya getirecek büyük final öncesi futbolseverler de geri sayıma geçti.

Senegal - Mısır maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Afrika Kupası finali hangi kanalda, şifresiz mi?

6 Şubat Pazar günü oynanacak Senegal-Mısır Afrika Uluslar Kupası finali TSİ 22.00'de başlayacak. TRT Spor'dan şifresiz olarak ekranlara gelecek karşılaşmanın canlı skor takibi ve detayları haberimizde olacak.

Senegal finale nasıl geldi?

Afrika Uluslar Kupası'nda B Grubu'nda yer alan Senegal, Zimbabve'yi 1-0'la geçti. Gine ve Malavi ile 0-0 berabere kalan Aliou Cisse'nin öğrencileri, 5 puanla grubu lider tamamladı. Son 16'da Yeşil Burun'u 2-0, çeyrek finalde Ekvator Ginesi'ni ve yarı finalde Burkina Faso'yu 3-1 mağlup eden Senegal, namağlup bir şekilde final biletini aldı.

Mısır finale nasıl geldi?

Carlos Queiroz yönetimindeki Mısır, Afrika Uluslar Kupası'nda D Grubu'nda yer aldı. Nijerya'ya 1-0 yenilmesine rağmen çabuk toparlayan Salah ve arkadaşları, Gine ile Sudan'ı 1-0'la geçti, 6 puanla grubu lider Nijerya'nın ardından 2. sırada tamamladı. Son 16'da Fildişi Sahili'nin penaltılarla 5-4 geçen Mısır, çeyrek finalde Fas'ı 2-1'le geçti. Yarı finalde kupanın favorilerinden olan Kamerun'u penaltılar sonucu 3-1 mağlup eden Mısır, finalde Senegal'in rakibi oldu.

(Fanatik)