Galatasaray'ın bu sezon başında kadrosuna katmak istediği Anthony Modeste, Köln'e transfer oldu. Köln ile 2023'e kadar sözleşme imzalayan Modeste için hatırlanacağı üzere Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, önce Ağustos ayında "Modeste işi olmayacak. Biz öyle bir riske giremeyiz, parayı sokağa atacak bir durumumuz yok. Bizde petrol kuyusu yok. Biz o transferden vazgeçtik." demişti. 

Galatasaray Modeste'yi neden transfer edemedi?

Abdurrahim Albayrak son olarak Divan Kurulu toplantısında, "Son gün Modeste'yi bedavaya alıyorduk, Çin Kulübü'ne faks çektik, ‘Alırsanız, sizi yakarız' dediler. 25 milyon euro ödeseydik nasıl karşınıza çıkacaktım?" diye konuştu. Köln'de imza töreninde Armin Weh tarafından yapılan açıklamada ise, "Modeste'nin sözleşme problemini çözmek ve onu makul şartlarda takıma getirme şansımız olduğunu öğrenince mümkün olan her şeyi yaptık." ifadelerine yer verildi. 

Modeste ise imza töreninde, Çin'den dönüşümde Köln bana çok yardımcı oldu. Bu destek ve güvene karşılık vermek için çok çalışacağım. Bir an önce sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum." diye konuştu.