Fatih Terim'in kulüp yönetiminden özellikle istediği 22 yaşındaki genç yetenek, sarı kırmızılılarda oynadığı futbolla göz dolduruyor.

Bununla beraber Olimpiu Morutan ile ilgili Romanya'da gündemi sarsacak bir gelişme yaşandı. İddiaya göre Morutan transferinde FSCB başkanı Gigi Becali, yolsuzluk yaptı. Botoşani kulübü başkanı yaptığı açıklamada, Morutan'ın transferinde pay sahibi olduklarını ifade etti.

"DAVA AÇACAĞIZ"

Olimpiu Morutan, 2016-17 sezonunda Cluj'dan Botoşani'ye bedelsiz transfer olmuştu. 22'lik yıldız, 2018-29 sezonunda da Botoşani'den 1.2 milyon euroya FCSB'nin yolunu tutmuştu.

Morutan'ı 2021-22 sezonu başında 3.5 milyon euro bedelle Galatasaray'a satan FCSB, bu miktarın %9'unu Botoşani'ye vermek zorundaydı ancak henüz Botoşani'ye ulaşan bir para yok. İşte kulüp başkanı Valeriu Iftime'nin Rumen basınına konuya dair yaptığı o açıklamalar:

"Gigi Becali, işine geldiği zaman beni nasıl arayacağını çok iyi biliyor ama şimdi bana para ödeyeceği için susuyor ve herhangi bir işaret göstermiyor. Onun kötü niyetli olduğunu düşünüyorum. Bir süre önce FCSB yönetim kurulu başkanı Valeriu Argaseala ile Morutan hakkında konuştum. Onu ne kadara sattıklarını ve ödeme planının nasıl olduğunu sordum. cevap alamadım."

"ONLARDAN PARAYI ALMAMIZ GEREKİYOR"

"Elimizde bulunan yüzde 9'luk pay için başvuruda bulunduk. Onlardan parayı almamız gerekiyor ama bugün dahi Morutan'ın ne kadara satıldığı ve Galatasaray'dan paranın ne zaman tahsil edileceğine dair bir bilgi alamadık. FCSB'ye güvenmememiz gerektiğini biliyoruz. İlk konuşmamızda bize bunların gizli veriler olduğunu ve bizi bilgilendiremeyeceklerini söylediler. Onlara 2. bir talepte bulundum ve bu kez hiç cevap gelmedi. Dostane bir şekilde çözmeye çalıştık ama kendilerini bulamadık."

(Fotomaç)