Galatasaray'a geliş sürecini; "Afrika Şampiyonası'nın bitmesinin ardından Zamalek'in yeni yönetimi benimle görüşmek istedi. Tam bu sırada Galatasaray'dan teklif geldi ve açıkçası hiç düşünmeden kabul ettim. Galatasaray'dan teklif gelince ayrılmak istedim" diye anlattı.

"Mısır'da oynadığım dönemde değerimin artamayacağını anladım. Bir Avrupa ülkesinde daha çok dikkat çekeceğimi düşünerek Galatasaray'ı tercih ettim. Mısır'da kalsaydım değerim artmayacaktı" itirafında bulundu.

Galatasaray'a ilişkin düşüncelerini , "Bana, koronavirüs olmasaydı statta adım atacak yer olmayacağını söylediler. Galatasaray taraftarı çok çılgın. Galatasaray'ı tercih etmemin sebeplerinden biri de bu oldu" şeklinde anlattı.

Galatasaray'da attığı ilk gol öncesi yaşananları, "Penaltıdan attım. Belhanda topu aldı ve yanına giderek ona penaltıyı atmak istediğimi söyledim. Böylelikle ilk golümle tanıştım" diyerek anlattı.

Derbiye attığı gol için, "Fenerbahçe'ye gol attıktan sonra adeta kendimi kral gibi hissettim. Galatasaray'da bunu yapabilmem çok önemliydi. Gol atmak için sürekli sahada olmayı seven oyunculardan biriyim fakat bazı eleştiriler çok yerinde değildi" dedi.

Mohamed, Falcao'nun Galatasaray'da olması sebebiyle ilk başta Sarı Kırmızılı takıma transfer olmayı reddettiğini açıkladı. Kolombiyalı golcü için "Falcao en başta Galatasaray'a transfer olmayı reddettiğim nedenlerden biriydi. Galatasaray'da forma şansı bulamayacağımı düşündüm. Fakat Falcao ile anlaşabileceğimi düşündüm. Şu anda çok iyi anlaşıyoruz" itirafında bulundu.

FENERBAHÇE İTİRAFI

Mostafa Mohamed, Galatasaray'dan önce Fenerbahçe'den teklif aldığını ve Sarı Lacivertlilere neden transfer olamadığını da açıkladı.

Fenerbahçe'den teklif aldığını itiraf eden Mohamed, Zamalek yönetiminin transferdeki tutumu nedeniyle transferinin gerçekleşemediğini aktardı.

Mostafa Mohamed, "Ordu takımındayken Fenerbahçe beni transfer etmek istedi. Fenerbahçe'ye gitmek istedim. Fakat Zamalek'in eski yönetim kurulu Afrika Şampiyonası'nı kazanmak istedikleri için bu transfer teklifini geri çevirdi. Bu yüzden takımda kalmamı istediler ve transfer gerçekleşmedi" dedi.

(Sporx)