Fransa'dan RMC'nin aktardığı bilgiye göre; teknik direktörlük görevine Vladimir Petkovic'i getiren Bordeaux, 23 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Galatasaray'a Samuel Kalu ve bir miktar para öneren Bordeux'nun görüşmelere devam ettiği ve hem Galatasaray'ı hem de Mohamed'i ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

2 FUTBOLCUDAN GELEN PARAYI MOSTAFA İÇİN KULLANACAKLAR

Fransız ekibinin Yacine Adli ve Josh Maja'yı takımdan göndereceği ve elde edeceği geliri Mohamed transferinde kullanacağı ifade edildi. Sarı-kırmızılı kulübün Bordeaux'ya henüz yanıt vermediği kaydedildi.

Fransız basınının yanı sıra Hollanda basınında ise Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi elemelerinde karşılaştığı PSV'nin, Mostafa Mohamed için teklifte bulunduğu yazıldı. Hollanda ekibinin, tecrübeli golcüsü Eran Zahavi'nin yerine Galatasaray'ın genç golcüsü Mostafa Mohamed'i kadrosuna katmak istediği belirtildi.

Geçen sezonun devre arasında Galatasaray'a transfer olan Mostafa Mohamed, 25 maçta forma giydi ve 9 gol atıp 1 de asist yaptı.

SAMUEL KALU KİMDİR NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Samuel Kalu, 26 Ağustos 1997 tarihinde Nijerya'da dünyaya geldi. Nijerya'nın GBS Academy kulübünde futbola başlayana Samuel Kalu, 2016 yılında Sırbistan kulübü AS Trencin kulübünde forma giydi. 

2017 yılında Belçika takımı KAA Gent, 2018 yılında ise Bordeaux forması giymeye başladı. 

Sağ kanatta görev alabilen Kalu, ihtiyaç halinde sol kanatta da forma giyebilmektedir. Kalu sağ ayağına hakimdir.

Kaynak: Hürriyet