Ahmed Al-Otaibi'nin haberine göre Galatasaray, Porto ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek Moussa Marega'yı kadrosuna katmak istiyor. Oyuncuyla Suudi Arabistan ekiplerinden Al Hilal de ilgilenmekte.

Daha önce Fenerbahçe'nin transfer listesinde olduğu belirtilen Marega'nın yüksek ücret talebi ile Arap Yarımadası'nda bir takıma gitmeye sıcak baktığı ve bu doğrultuda da Al Hilal'in devreye girdiği aktarılmıştı.

30 yaşındaki golcü, kontratının biteceği sezon sonunda takımı Porto'dan ayrılmaya hazırlanırken bu sezon Portekiz ekibi ile çıktığı toplam 45 maçta 12 gol, 5 asistlik katkı sağladı.

MOUSSA MAREGA KİMDİR?

14 Nisan 1991 yılında Fransa'nın Les Ulis şehrinde dünyaya gelen hücum oyuncusu aynı zamanda Mali uyruğunu taşıyor.

Tecrübeli futbolcu Mali milli takımını tercih ederek 24 kez formasını giydi ve 3 golü var. 1,83'lük forvet kariyerine Fransa'da Evry FC'de başladı. Sırasıyla Poire-sur-Vie, Amiens, Esprance, Maritimo, Porto ve Guimares formaları giydi.

Porto’nun 2016 yılında 3.8 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı yıldız golcü, o sezon Vitoria Guimaraes’e kiralandı. 2017’de Porto ile ilk sezonunu yaşayan Marega, ligde oynadığı 29 maçta 22 gol-5 asistlik formuyla adından söz ettirdi.

2018-19 sezonunda oynadığı 47 resmi maçta 21 gol-11 asist istatistiklerine ulaşan yıldız futbolcu, geçtiğimiz sezon oynadığı 45 resmi maçta 15 gol atıp, 9 asist yaptı.

Kaynak: Miliyet