Mancini sonrası birçok isimle temas kuran sarı-kırmızılılarda dün herkesi heyecanlandıran sürpriz bir zirve oldu. Geçen sezonu İngiliz devi Manchester United’ın başında geçiren ama başarısız olup ligin sonuna doğru istifa eden David Moyes İstanbul’a gelerek Başkan Ünal Aysal ile görüştü.

Önce İdari Menajer Cenk Ergün ile daha sonra da Aysal ile bir araya gelen İskoç çalıştırıcının bu sürpriz ziyareti merak konusu olurken, Türk ve İngiliz basınında “Anlaşma tamam” haberleri yükseldi. 11 yıllık Everton serüveninin ardından Manchester United’ta istediği başarıyı yakalayamayan Moyes’in, isteği üzerine dünkü buluşmanın gerçekleştiği ortaya çıktı.

Katar’dan geldi!

Katar’dan İngiltere’ye dönmek için İstanbul aktarmalı bir uçuş gerçekleştiren 51 yaşındaki teknik adamın, bu fırsattan istifa ederek Başkan Ünal Aysal’dan randevu talep ettiğibelirtildi. Ortaköy’de Başkan’ın otelinde gerçekleşen bu görüşmede Moyes’un Galatasaray’da çalışmak için can attığını söylediği belirtildi.

İskoç hocanın, 1995-1996 sezonunda yine Galatasaray’da görev yapan Graeme Souness’tan bilgi aldığını da belirterek, “Galatasaray gibi bir takımı çalıştırmaktan onur duyarım. Buraya gelmeden vatandaşım eski hocanız Graeme Souness’tan da bilgiler aldım. Meşhur bir bayrak hikayesi olduğunu anlattı. En büyük rakibiniz Fenerbahçe’nin sahasına bayrak diktiğini anlattı. Sanırım bunu tekrarlamaktan büyük haz duyacağım” diyerek iddialı mesajlar verdiği vurgulandı. Moyes ile akşam üzeri Çırağan Otel’de bir kez daha buluşan Aysal’ın toplantıya Haldun Üstünel’i de çağırdığı öğrenildi.

Ünal Aysal, İskoç hocaya olumlu ya da olumsuz yanıt vermedi. Sadece düşünüp karara varacaklarını iletti. İskoç hocanın, transfer ve bütçe konusunda da yine uyumlu gideceği garantisini verdiği ifade edildi.

Milliyet