Galatasaray taraftarına Felipe Melo müjdesi... Geçtiğimiz ay bel fıtığı nedeniyle ameliyat edilen Brezilyalı futbolcunun büyük ihtimalle sezonu kapatacağı tahmin ediliyordu. Ancak hızlı bir iyileşme süreci geçiren Sambacı, doktorların kendisine verdiği programı harfi harfine uygulayıp, hatta daha da önüne geçip, inanılmaz bir ilerleme kaydetti. Onun yokluğunda savunmasında büyük zorluklar yaşayan ve neredeyse maç başına 2 gol yemeye başlayan Sarı-Kırmızılılar, Melo’nun bir an önce dönmesini bekliyor.
 
1 hafta daha kazandı
 
Şu sıralarda Florya Metin Oktay Tesisleri’nde fizik tedavi çalışmalarını sürdüren tecrübeli futbolcu, ligin kalan maçlarında bir şekilde takıma dahil olmak istiyordu. Liglerin 1 hafta süreyle ertelenmesi, işte bu nedenle en çok da Melo’nun işine geldi. Mayıs ayının sonuna kadar Galatasaray’ın 8 lig maçı bulunuyor. Gelişmeler gösteriyor ki, Sambacı nisan ayındaki maçları kaçırsa bile, büyük ihtimalle mayıs ayında formasına kavuşacak. Bu da Brezilyalı yıldızın Konya, Mersin, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Rize sınavlarında yer alabileceği anlamına geliyor.
 
15 puana katkısı olabilir
 
Bu maçlarda alınabilecek 15 puan olduğu göz önüne alındığında, Melo’nun ne denli kritik bir virajda takıma katılacağı daha net anlaşılabilir. Ayrıca Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda da büyük ihtimalle yoluna devam edeceği için yarı final ve final karşılaşmalarında Melo’nun ilk 11’de görev alma şansı yüksek. Teknik heyet, yıldız futbolcunun bu çalışma temposundan oldukça memnun. Hatırlanacağı üzere bir süre önce çalışmalarını Brezilya’da sürdüren Melo’ya mesaj gönderilmiş ve “Kendini bu kadar zorlama. Gerekirse bu sezona yetişme ama futbol hayatını sakın riske atma” denmişti. Melo buna rağmen beklenenden hızlı bir iyileşme süreci geçirmeye devam ediyor.