Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Erol Sökmen’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Erol Sökmen: Muğdat, Akhisar'daki performansını devam ettirecektir

Transfer her iki taraf için de hayırlı olsun. Temennimiz aynı performansının Galatasaray’da devam etmesi. Akhisar’da sezon başında şans bulamadı. Orada ekstra çalışmalar yaptı. 3 aylık bir süreç geçirdi orada, çok yoğun tempoda çalıştı. Okan Buruk ve ekibine teşekkür ediyoruz. Akhisarspor’a da teşekkür ederiz. İnşallah Muğdat performansını Galatasaray’da artıracaktır.

"Muğdat, Galatasaray'a para için gitmedi"

Sosyal medyada bazı haberler yayıldı. İmza aşamasına gelene kadar Muğdat ile ilgili haberler çıktı, rahatsız olduk. Muğdat, Galatasaray’a para için gitmedi. Galatasaray’dan aldığı paradan daha fazla para teklif eden takımlar oldu. Ama biz Galatasaray’a söz verdiğimiz için o görüşmeleri yapmadık. Parayı düşünmüş olsa beklemeden giderdi. Muğdat’ın aldığı paralar belli. İnşallah bu transfer hayırlı olur.

"Önceliğimiz Galatasaray oldu, Muğdat çok istedi"

Anadolu takımlarının hemen hemen hepsinden teklifler vardı. Biz Galatasaray’ı bekledik. Galatasaray’ı istedi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Galatasaray gibi büyük bir camiaya katkı sağlamasını temenni ederim. Muğdat, bu transferi ilk duyduğunda çok heyecanlandı. Bir futbolcunun hayalindeki takımlardan biridir Galatasaray. Başarılı olacağına inanıyorum.

Transferde Fatih Terim'in etkisi...

Akhisarspor’da gösterdiği performansı burada da devam ettireceğine inanıyorum. Forma şansı bulup bulmaması teknik kadronun kararıdır. Fatih Terim olduğu için bu transfer gerçekleşti. Muğdat elinden geleni yapacak. Morali yerinde. Galatasaray’a transfer olduğu için çok mutlu.

"Muğdat'ın hayali Galatasaray'da oynamaktı"

Oyuncu 3 yıl da 5 yıl da imza atsa pek bir anlam ifade etmiyor. Önemli olan Galatasaray’a ne kadar katkı vereceğidir. Ekstra çalışmalarına devam edecek Muğdat. Galatasaray’ın çok kaliteli bir kadrosu var. Muğdat’ın da hayali Galatasaray’da oynamaktı. Transfer için mutluyuz. Muğdat, Galatasaray’a katkı verecektir.