Galatasaray ne çektiyse Türk Telekom Arena’nın zemininden çekti! Geçtiğimiz sezon oluşturduğu kadro ile herkesin ‘yıldızlar topluluğu’ olarak nitelendirdiği sarı-kırmızılılar TT Arena’nın zemini nedeniyle ise neredeyse Şampiyonlar Ligi’nden grup aşamasında elenme noktasına gelmişti.

Drenaj sistemi yenilenirken zemin de elden geçirilip düzeltilmişti. Ancak U-20 Dünya Kupası maçlarının ardından zemin bir kez daha bozuldu ve tehlike çanları da çalmaya başladı. Bunun için artık Fatih Terim de konuya el attı. İngiltere’de St. George’s Park’ta ilk kamp dönemini geçiren sarı-kırmızılıların antrenman zemini göz kamaştırırken Terim buradan numuneler istedi ve ilgili şirketi öğrendi. Bu firmanın Wembley Stadı’nı da düzenlediğini öğrenen Terim, oranın da durumu öğrendi.

Terim'in 2. çalışması ise Arsenal ile oynanan maçta Arsene Wenger ile yaptığı konuşmalarla oldu. Bir günde üst üste 2 maç yapılan Emirates Stadı’nın zeminine de hayran kalan Terim, meslektaşı ile bu konuyu konuşurken detayları da öğrendi.

Buna göre sahaların bir kısmına suni çim uygulaması yapılırken suni çimler normal çim ile birlikte kök salarak büyüyor ve zeminin oturmasını sağlıyor. İngiltere’de güneşin az olması nedeniyle zeminlerde uygulanan bu sistem, sahaların düzgün olmasının da en Bahis büyük sebebi.

SUNİ ÇÖZÜM OLACAK!

Aralarında Wembley Stadı’nın zeminini de yapan 3 firma ile ilgili detayları öğrenen Terim bunları yönetime de iletirken aralarından seçilecek biri hemen çalışmalara başlayacak. Böylece G.Saray uzun süredir sıkıntısını çektiği kötü zeminden kurtulmuş olacak.

Yeni zemin sadece Arena’da değil sarı-kırmızılıların antrenman sahalarında da hayata geçirilecek. Bunun için anlaşılan firma, Florya Metin Oktay Tesisleri’ne de el atacak ve oradaki zeminlerin de tümü suni çim yöntemi ile yenilenecek. Böylece genç takımlar daha fazla antrenman yapabilme imkânına kavuşacak.

Konserler nedeniyle drenaj sistemi çöken TT?Arena, geçtiğimiz sezonun devre arasında bakıma alınmış ve drenaj sistemi yenilenmişti.

Vatan