Derbi öncesi açıklamalarda bulunan Muslera, "Bir an önce Cumartesi gününün gelmesini istiyoruz. Hem ben hem de takım arkadaşlarım derbiyi oynamak istiyor. Ayrıca Beşiktaş'ı yeni statları için tebrik ediyorum, güzel iş çıkartmışlar. Derbide evinde oynayan favori gösteriliyor, bunun nedeni 45 bin kişiyi arkanıza alarak oynamak. Bu nedenle Beşiktaş'ı favori olarak gösterebilirsiniz. Şampiyonluğun iki favorisi karşı karşıya gelecek ama ben favorinin Beşiktaş olduğunu düşünmüyorum." dedi.

Performansına ilişkin değerlendirmeler yapan deneyimli kaleci, "Çok farklı bir maç, Süper Kupa ile kıyaslayamayız. Kupada 90 dakika ve penaltılar vardı. Ben kurtarışlar yaptım ön plana çıktım ama o penaltıları atmak da çok önemliydi. Beşiktaşlı oyuncuların bana karşı daha motive olacağını düşünmüyorum. Beşiktaş maçında Süper Kupa'yı almak takıma özgüven getirdi. Şimdi Beşiktaş'ı sahasında yenmek bize daha da güven verecektir. Ancak derbi dışında diğer maçları da kazanmanız gerekiyor. Eğer Beşiktaş karşısında kazanırsak, bu bize ilerisi için güven verecektir." ifadelerini kullandı.

Tolga Zengin hakkında...

Tolga Zengin sorusu üzerine Nando, "Tolga Zengin çok çok iyi bir kaleci. Bunu şimdiye kadar gösterdi. Neler çıkıyor, Türkçem iyi olmadığı için bilmiyorum. Ancak benim Tolga için bir yorum yapmam doğru olmaz. Ben hiçbir kaleci için 'Benden sonra o gelir, şu iyi, bu iyi' diyemem. Hepsi benim meslektaşım, hepsine saygım sonsuz. Kalecilik zor bir meslek. Ancak değerlendirmeleri basın yapmalı." şeklinde konuştu.

Yeni kaleci antrenörü Frans Hoek ile problemler yaşadığı iddiaları üzerine Muslera, "Taffarel gitti ama şükürler olsun ki onun ayarında (Frans Hoek) bir isim geldi. Kendisiyle yüzde 100 olarak çalışmalara iki hafta önce başladık. Taffarel gittiğinde üzüldüm ama Louis van Gaal dönemidne Manchester United'da çalışan Frans Hoek'in gelmesine sevindim." açıklamasını yaptı.

Riekerink'e övgülerde bulunan Uruguaylı file bekçi, "Savunmada kim oynarsa oynasın kendimi güvende hissediyorum. Çok kaliteli stoperlerimiz var. Hocamızın işi zor, bu kadar iyi stoperlerin olduğu takımda defans seçmek kolay değil. Geçen sene ve bu seneyi kıyaslarsak büyük farklılıklar var. Oyuncular, teknik heyet ve çalışanlar için mantalitede değişiklikler var. Bu sezon güzel bir tablo ortaya çıktı, başta hocamız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Muslera sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı;

"Cihat Arslan'ın "Muslera haksız rekabet yaratıyor" sözleri beni gururlandırdı. Cihat Arslan'a teşekkür ederim. Farklı bir göz, farklı bir camiada çalışıyor ama farklı bir gözle bakarak beni takdir etmesi onur verici.

Beşiktaş'ın taraftara ihtiyacı varsa bizim de var. Biz de taraftarla oynamak isteriz. Bütün takım olarak, Beşiktaşlı ve Galatasaraylı taraftarların dostça maç izlemesini istiyoruz. Kim kazanırsa kazansın herkes evine dostça dönmeli. Fanatizm kimseye bir şey kazandırmaz. Kavga kimseye bir şey kazandırmaz. Bizim dileğimiz bu."