6 sezondur Galatasaray forması giyen ve Sarı-Kırmızılı taraftarların sevgilisi olan Fernando Muslera, pazar günü oynanacak derbi öncesinde TRT Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

Uruguaylı kalecinin açıklamaları şu şekilde:

Sadece 4 sezon oynayıp buradan ayrılsaydım. Bu rekorları kıramazdım. Camiaya çok teşekkür ediyorum. Galatasaray kariyerim boyuncu çok önemli isimlerle çalıştım. Bir isim vermem gerekirse Taffarel diyebilirim. Hayata ve futbola dair bana çok şey kattı. Kimsenin aklına bir şey gelmesin şu andaki kaleci antrenörlerimle de aram mükemmel.
 
Sneijder benim çok değer verdiğim bir arkadaşım, şu anda halen görüşürüz. Onu da özlediğimi söyleyebilirim. Bu özel konular iki taraf için ayrılık kararının alınması doğruydu. Sneijder'in Fransa'da şu anda mutlu olduğunu biliyorum.
 
Son iki sezon çok iyi geçmemiş olabilir. Değişiklikler bizi etkiliyor. Yönetim ve hoca değişikliğinin takımı etkilediğini söyleyebilirim. Kötü geçen sezonlarda bile Süper Kupa ve Türkiye Kupası kazanan Galatasaray vardı. Felaket senaryosu yaratmaya gerek yok.

'Ünal Aysal kulübe çok gelmezdi...'
 
Çalıştığım başkanlarla aram iyi oldu. İlk çalıştığım başkan Ünal Aysal'dı. O dönem takımımızda tecrübeli oyuncular vardı. Çok kulübe gelen bir başkan değildi. Genç olduğum için pek konuşma imkanım olmuyordu. Dursun Özbek ile daha çok konuşuyoruz. İdmanları takip ediyor. Bu da bizim için iyi oluyor.
 
Bu takımın kaptanı Selçuk İnan'dır. Aramızda hiçbir sıkıntı yok. Pozitif karaktere sahip bir insan. Oynasa da oynamasa da hiçbir zaman kaptanlık konusunu problem etmiyor.
 
Mutlaka genç oyuncularla çalışmak isterim. Fakat Galatasaray'da tecrübeli oyunculara ihtiyacımız var. Şu anda işler güzel gidiyor.
 
11 puanlık fark olacak. Bu istikrarı devam ettirmek çok önemli. Bu maç çok özel bir maç. Hafta sonunda derbiyi kazanıp yolumuza kayıpsız devam etmek istiyoruz.

Takımımızda bu derbilere alışkın oyuncularımız var. Zaten atmosfer her şeyi hissettiriyor. Tekrardan konuşmaya gerek yok.

'Fatih Terim'e saygım çok büyük'
 
Fatih Hoca bir kelimeye sığmaz. Bana güvenen insan, beni Türkiye'ye getiren insan. Kendisine çok büyük bir saygı duyuyorum.
 
Tudor çok önemli bir karaktere sahip. Çok büyük değişiklik oldu. Tudor'un emeği bu değişimde çok fazla. Şu anda çocuğuma vereceğim ismi söyleyemiyorum. Uruguaylı bir aileyiz. Türkçe isim vermeyi düşünmüyoruz.