Fernando Muslera sakatlıktan döndükten sonra Süper Lig'de kalesine gelen 13 şutun 12'sini kurtardı. Uruguaylı kaleci 6-1’lik Denizlispor maçında gol yerken, Cuma akşam ise penaltı vuruşunda kalesini gole kapatamadı.

Muslera’nın aylardır sahalardan uzak kalan ciddi sakatlığına rağmen 35 yaşında yaşında ve Galatasaray’daki 10’uncu yılını geçirmesine karşın ciddi bir mental sağlamlıkla dönmesinin sırrı da yine Fatih Terim. Sakatlandığı günden, annesinin vefat ettiği döneme kadar tecrübeli teknik adam bir kez bile Muslera’dan vazgeçmedi.

Geçen sezon pandemi nedeniyle maaşından 525 bin Euro feragat eden ve 3 milyon Euro’ya oynayan Muslera’nın, kulübün kendisine önerdiği yüzde 20 indirimli sözleşmeyi de kabul ettiği öğrenildi. Muslera’nın 2+1 yıl daha 2.8 milyon Euro’ya Galatasaray forması giyeceği bildirildi.

ŞAMPİYONLUK KOZU MUSLERA

Ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışına tutuşan Galatasaray'ın bu yoldaki en büyü kozu da Fernando Muslera...

Galatasaray, Muslera'nın 90 dakika oynadığı son 14 maçın 12'sini kazandı, 2'sinde berabere kaldı ve yenilgi yüzü görmedi. Bu maçlarda 35 gol atan Galatasaray, 7 maçta ise kalesini gole kapadı. Kalan 6 maçta ise 8 gole engel olamadı.

(Fotomaç)