Galatasaray’da gündem Fernando Muslera’nın Gençlerbirliği maçında Flavio’nun attığı şutta yaptığı kurtarış... 6 saniye içinde herşey olup biterken, Uruguaylı kalecinin 3 saniye içinde topun gideceği yere karar vermesi ve sağ ayağının üzerinde çatala giden topa hamle yapmasına matematiksel açıklama geldi.

Flavio 1’inci saniyede serbest vuruşta dikili olan topa koşmaya başladı. Sağ ayağının üstüyle topa vurduğu anda 3’ncü saniyeye girilmişti. Muslera, Flavio’nun topa geldiği 1’nci saniyede 7 metre 32 cm eni olan kalenin; 3 metre 22 cm soluna daha yakındı.

4’üncü saniyede top kalenin 1 metre 77 cm’sine doğru havaya kalkarken, Muslera da sağ ayağının üzerinde sol ayağı havada olmak kaydıyla uzamaya başladı. 90 dereceden, 45 dereceye doğru eğimle uzanmaya başladı. 

5’nci saniyede Muslera’nın sağ ayağı da yerden 16 cm havaya kalktı. Vücudu yere 44 derecelik bir açı sağladı.

Aynı saniye içinde 1.90 boyunda olan Muslera’nın 44 derecelik açı yapan vücudu 48 cm’lik kol uzunluğu sayesinde 2 metre 38 cm’ye ulaştı. Ayrıca 30 cm olan ayak uzunluğunun içine ayaklarının da 130 derecelik açıklıkla 17 cm’ye kadar uzaması ile vücut uzunluğu 2 metre 55 cm’ye kadar arttı. 

Flavio'dan Muslera'ya isyan: Roberto Carlos golümü kurtardı

Bu arada şutu atan Gençlerbirliği’nin stoperi Flavio hala pozisyonun şokunu üzerinden atlatamadı... Feirense’den kiralanan 25 yaşındaki oyuncu soyunma odasında Muslera’ya, ''kariyerimin en güzel golünü atmamı engelledi'' diye isyan etti. Maçın bitiminde Uruguaylı kalecinin yanına giden Flavio’nun, ''ne güzel Roberto Carlos golü atıyordum'' diye espri yaptığı bildirildi.

Muslera'ya bir başka övgü de Radamel Falcao'dan

Öte yandan Flavio’nun attığı şutta barajda bulunan Radamel Falcao’nun, Uruguaylı kalecinin yaptığı kurtarış sonrasında şaşkınlığı dikkat çekiciydi. Flavio gibi, Kolombiyalı golcünün de maçtan sonra kurtarışı nedeniyle Muslera’yı tebrik ettiği ve “o şutu çıkarabilecek tanıdığım başka kaleci yok” sözlerini kullandığı bildirildi.

Kaynak: Fotospor