Galatasaraylı futbolcu Fernando Muslera, beIN Sports'a konuştu. Uruguaylı kaleci sakatlığıyla ilgili son durumu aktarırken, geçtiğimiz sezonu da değerledirdi. 

SAHALARA NE ZAMAN DÖNECEK?"
Sahalara geri dönüşüm için kesin bir tarih vermek zor. Her şey biyolojik ilerlemeye bağlı durumda. Aynı sakatlığı yaşayan diğer oyunculara baktığımızda az çok 6 aylık bir süre içerisinde iyileştiklerini görüyoruz. Kendimi nasıl hissedeceğime bağlı.

"AMBULANSIN GEÇ GELMESİ NORMAL BİR DURUM DEĞİLDİ"

Çok fazla acı hissetmedim. O anda neler olduğunu biliyordum. O kadar acı hissetmedim ama sonrasında zaman geçince bir kırık oluştuğunu anladım. Oynayamamak üzüntü verdi. Ambulansın sahaya gelmesi normal bir durum değildi. Bana olan şey bu oyunda komplike bir durum. Sahada bu kadar uzun süre tedavi görmek bana üzüntü verdi. 

"TÜRKİYE'DE YAŞAMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"

Bu ülkede yaşadığımız için gurur duyuyoruz. Nasıl ki Uruguay doğduğum ülkeyse Türkiye de sevdiğim ülke. Burayla özdeşleştim. 

"FUTBOLU GALATASARAY'DA BIRAKMAK İSTİYORUM"

Türkiye'de 10 yıl yaşayacağımı ve Galatasaray'da 10 yıl oynayacağımı hiçbir zaman tahmin edemezdim. Kulüp ile kimyamız uydu. Çok kupa kazandık. Kendimi evimde hisseden bir futbolcuyum. Başka bir yöne gitmek istemeyen bir oyuncuyum. Futbolu Galatasaray'da bırakmak istiyorum. 

"PANDEMİ SONRASI NEREDEYSE TÜM TAKIMLARI FİZİKSEL OLARAK VURDU"

Sezonun ikinci yarısına iyi başlamıştık. Fiziksel açıdan iyi durumdaydık. Pandemi süreci sadece bizi değil, neredeyse tüm takımları fiziksel olarak vurdu. Türkiye gibi bir ligde 2-3 ay boyunca saha dışında idmansız kaldıktan sonra ligi tamamlamak için birden bire geri dönmek kolay değil. Futbol bir anlar oyunu. Çok iyi bir dönemde lige geri dönmüştük ama pandemi süreci bizi etikledi. Yeniden başladığımızda tamamen farklı bir takım kimliğine büründük.

"TEK FAKTÖR BEN DEĞİLİM AMA FATİH HOCAYA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM"

Fatih Terim gibi önemli bir teknik direktörün beni takım için nitelendirmesi gurur verici. Ancak tek farktör ben değilim. Başka durumlar da bizi etkiledi. Bunlardan ders aldık. Fatih Terim'den takım için önemli bir oyuncu olduğuma dair şeyleri duymak beni mutlu etti.Bence sadece Galatasaray'ı değil diğer takımlar da etkiledi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Ankatagücü ve bu ligde yer alan her takımın taraftarı Türk futbolunun farklı, heyecanlı ve tutkulu olmasını sağlıyor. Ligi bir şekilde seyircisiz olarak bitirmek zorundaydık ama taraftar olmadan futbol çok bir şey ifade etmiyor. Eminim ki ligde oynayan diğer oyuncular da böyle düşünüyordur. 

"EN İYİ MAÇIMIZ FENERBAHÇE DEPLASMANINDA KAZANDIĞIMIZ DERBİ"

En iyi maçımız Fenerbahçe deplasman maçı. Aynı zamanda bir derbi maçıydı. Galatasaray uzun sore sora rakibini orada mağlup edemiyordu. Bence en iyi maçımızdı. 

"FATİH TERİM GALATASARAY'IN DEĞERLERİNİ YANSITAN, SAYGI DUYULAN BİR İSİM"

Fatih Terim çok güvenli bir bir kişilik. Sadece futbol düzeyinde değil, saha dışında da çok iyi, anlayışlı ve Türkiye içinde çok saygı duyulan bir isim. Onunla çalıştığım içine onunla olan güzel işlikimizden ötürü mutluyum. Önemli bir isim. Bugüne dek birçok şey başardı. Galatasaray'ın değerlerini bütünüyle yansıtan bir kişi. 

"ARDA TURAN GALATASARAY'IN EVLADI"

Arda, benim için her şey demek. Arda, Galatasaray'ın bir evladı. Kulübün bir efsanesi. 2 büyük takımda forma giyebilmek için yurt dışına gitti. Bütün takım arkadaşları lider özellikli oyunculardı.”

Futbol Arena