Fernando Muslera’nın Eskişehirspor karşısında yediği goller eleştiri konusu oldu. Galatasaray taraftarının en çok güvendiği isimler arasında yer alan deneyimli file bekçisi, Uruguay Milli Takımı ile Brezilya ve Peru maçlarına çıkarken, Es-Es maçından iki gün önce geri dönse de, kendini toparlayamadı. Başarılı kaleci, 32 bin kilometrelik yolculuğun ardından adeta döküldü.

Es-Es karşısında kalesinde dört gol birden gören Muslera, Rize deplasmanının ardından bir kez daha, bir maçta topu bu kadar çok kez filelerinde gördü. Takımına maç kazandıran isim olma özelliğini kaybeden deneyimli file bekçisi, bu sezon forma giydiği 37 maçta 54 gol yedi, maç başına 1,5 gol ortalaması ile kendisine yakışmayan bir görüntü ortaya koydu.

Sarı-kırmızılı ekibin istikrara kavuşmayan yapısı ve iddiasını erken yitirmesiyle motivasyon kaybına uğrayan eldiven, buna yaptığı uzun yolculukların fiziki yorgunluğu da eklenince adeta tanınmaz hale geldi. Muslera şu ana kadar tüm kulvarlardaki maçları için toplam 130 bin kilometre yol gitti. Ekvatorun 40 bin kilometrelik uzunluğu dünyanın çevresi kabul edilirse, Muslera sadece bu sezon dünyayı üç kez dolaştı, dördüncü tura çıktı