Galatasaray'da kale denince akla gelen tek isim olan Fernando Muslera sezon sonunda veda ediyor... 11 Ağustos 2011'de 6 milyon 750 bin euro artı Cana karşılığında İtalyan ekibi Lazio'dan transfer edilen ve geldiği günden bu yana sergilediği performansla güven veren Fernando Muslera ile sezon sonunda yollar ayrılacak. Başarılı file bekçisiyle yolların ayrılmasını planlayan Galatasaray yönetiminin bu kararındaki asıl sebep ise Muslera'nın son zamanlarda memnuniyetsizlik yaratan performansı değil. Sarı kırmızılı yönetimin şu an gündemindeki en önemli konulardan biri olan Finansal Fair Play nedeniyle sezon sonu için kollar sıvandı. Yönetimin 55 milyon euro olan maaş bütçesini 45 milyon euroya düşürmek istemesi nedeniyle Muslera liste başına çekilen ilk isim oldu... 

BOCA JUNIORS YOLCUSU

Sarı kırmızılı formayla en çok maça çıkan ve en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu olan Muslera, yıllık 3 milyon 575 bin euro garanti ücret ve puan başı da 5 bin euro kazanıyor… 

Uruguaylı eldivenin maaş yükünden kurtulmak isteyen yönetimin, 32 yaşındaki kaleci için şimdiden Arjantin devi Boca Juniors ile görüşmelere başladığı kaydedildi. 

Tangocuların ünlü kulübü geçtiğimiz sezon da Nando'yu istemiş ancak Galatasaray yönetimi bu telifi veto etmişti. 

İLK ADAY RİZESPOR'DAN GÖKHAN

Nando'yla yollarını ayıracak olan sarı kırmızılılar, Uruguaylı file bekçisinin yerine geçmesi için isim arayışlarına şimdiden başladı. Kaleyi uzun yıllar sonra yerli bir isme emanet etmek isteyen Cimbom'un listesindeki 3 ismin üçü de yurt içinden. 

Galatasaray'ın listesindeki ilk aday Çaykur Rizespor'un performansını gün geçtikçe yukarılara çeken genç file bekçisi Gökhan Akkan. 

DİĞER İSİM FATİH ÖZTÜRK

Muslera'nın alternatifleri listesindeki diğer isim Akhisarspor'da forma giyen Fatih Öztürk. 

SON ADAY VOLKAN BABACAN 

Cimbom'un listesindeki son isimse Medipol Başakşehir'in başarılı file bekçisi Volkan Babacan.