Fernando Muslera, Galatasaray’da iki sezonda yaptığı müthiş kurtarışlar ve başardıkları ile kısa süre içerisinde adını Avrupa devlerinin listesine yazdıran bir kaleci. Türkiye’ye adım attığı günden bu yana, ligimizin en az gol yiyen file bekçisi Uruguaylı...

Bu gece Real Madrid maçında önemli bir sınava çıkacak olan Galatasaray’ın başarılı ismi, dev maça saatler kala Hürriyet’e, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki hedeflerini anlatıp, 90 dakika hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

‘iSPANYOLLARA KRiZ YAŞATACAĞIZ’

- Oynayacağınız Real Madrid maçı çok önemli. Birçok kişinin favorisi Real Madrid... Yine bir galibiyet alabilir mi Galatasaray?
"Umarım yaparız ve herkesi şaşırtacak bir skor alırız. Gerçekten biz kendimize güveniyoruz. Potansiyelimizi, kapasitemizi biliyoruz. Umarım bu potansiyelimizi en iyi şekilde sahaya yansıtırız. Kendi sahamızda oynadığımız zaman ekstradan çok önemli bir taraftar avantajımız var. Bunları bir araya getirirsek, önemli bir galibiyet alırız."

- Jose Mourinho, Türk Telekom Arena’daki maçtan sonra “Drogba ve Galatasaray maç 3-1 olduğunda az kalsın bana kalp krizi geçirtecekti” demişti. Bunu yine İspanyollara yaşatabilir misiniz?
"Umut ediyorum ve inanıyorum ki bir kez daha İspanyollara o krizi yaşatacağız."

‘MOURİNHO’NUN YOKLUĞU ŞANS DEĞİL’

- Real Madrid’in başında bu sezon Jose Mourinho gibi bir hocanın olmaması sana göre bir avantaj ya da şans mı?
"Kesinlikle hayır... Çünkü oynayacağımız rakip Real Madrid... Ve bu kez onları çalıştıran Ancelotti... Jose Mourinho mutlaka çok çok önemli bir isim ama şimdi de Carlo Ancelotti’ye karşı mücadele edeceğiz. Ancelotti de benim İtalya’dan tanıdığım ve ona karşı oynadığım bir teknik adam... O yüzden çok önemli bir isim. Milan ile başardıkları ortada... O yüzden Real Madrid Kulübü için seçilmesi de onun ne kadar iyi bir hoca olduğunu gösteriyor."

- Geçen seneki mi yoksa bu seneki Real Madrid mi daha iyi bir takım? Rakibi izledin mi?
"Real Madrid, Real Mad-rid’dir... Geçen sene çok çok iyi bir takımdı. Bu sene de aynı takım. Bu sene de takım gücü adına eşit seviyede olduğunu düşünüyorum. Real Madrid her zaman önemli, iyi bir rakip."

"RONALDO'YA KARŞI OYNAMAK ÇOK KEYİFLİ"

- Ronaldo ile Lionel Messi dünyada en iyi iki oyuncu olarak gösteriliyor. Bir kaleci olarak Ronaldo’ya karşı oynamak nasıl bir duygu?
- Bunu çok keyifli ve gurur verici olarak nitelendiriyorum. Sonuçta Ronaldo’ya karşı oynayacağım. Ama sadece Ronaldo değil, Real Madrid’in çok çok önemli oyuncuları var. Bale’i, Benzema’yı sayabiliriz. Ama diğer taraftan benim de soyunma odasını paylaştığım çok önemli isimler var. Bir Didier Drogba, Wesley Sneijder’ı kimse göz ardı edemez. Futbol kariyerlerinde çok önemli işler başarmış isimler var bizim takımımızda... Bu tip rakiplere ve futbolculara karşı oynamak her zaman zevkli, keyifli ve gurur vericidir.

"BU SENE DE ÇEYREK FİNAL"

- Geçen yıl çeyrek final oynayan bir Galatasaray vardı. Bu olağan dışı bir başarı mıydı? Bu seneki başarı kıstası ne olur?
"Uzun vadeli konuşmak bence çok doğru olmaz. Bana göre maç maç gitmemiz lazım. Ama Galatasaray’ın bu turnuvadaki amacı gidebildiği yere kadar gitmektir. Geçen sene elde ettiğimiz önemli bir başarı var. Çeyrek final oynadık. Çeyrek final oynadığımız kadro ile bugün bir fark olmadığını görüyoruz.

Demek ki geçen seneki başarıyı, bu sene tekrardan yineleyebiliriz. Ama demin de belirttiğim gibi mutlaka bu kapasitemiz var, oyuncu kalitemiz yüksek ve bunları yine başarabiliriz. Ama çok fazla uzun vadeli konuşmadan, maç maç gidip her maça ayrı şekilde odaklanmamız gerekiyor."

"ZOR GRUPTAYIZ, KARAMSAR OLMAMALIYIZ"

- Bulunduğunuz grup için ‘Ölüm grubu’ yorumunu yapabilir miyiz?
"Ölüm grubu değil belki ama zor bir grupta olduğumuz kesin... İki tane Avrupa’da çok önemli işler başarmış takım ile oynayacağız; Juventus ve Real Madrid... Onun haricinde kendi ülkesinde önemli işler başarmış bir Kopenhag var. Ama sonuçta Galatasaray’ın da gücü ve kapasitesi ortada... Bunu da yadsımamak lazım.

Geçen sene yaptıklarımız ortada... Real Madrid’e karşı Arena’da aldığımız önemli bir galibiyetimiz var. O yüzden kesinlikle karamsar bir tablo çizmeden olumlu ve akıllı düşünerek iyi işler yapacağımızı düşünüyorum ben bu grupta..."

"SAHADA HİÇBİR GOLCÜDEN KORKMUYORUM"

-Tevez, Vucinic, Ronaldo, Benzema, Pirlo gibi yıldızlara karşı oynayacaksın. Bir kaleci olarak çekindiğin bir forvet ya da futbolcu var mı?

"Kesinlikle çekindiğim ya da korktuğum bir futbolcu yok. Kariyerime bakarsanız, 4 sene İtalya’da oynadım. Bu tip oyuncularla çok karşılaştım. Uruguay Milli Takımı’nda birçok önemli forvetle ve onlara karşı mücadele ettim. Geçen sene G.Saray ile Şampiyonlar Ligi’nde önemli yıldızlara rakip oldum. Belirttiğim gibi bu tip isimlerle rakip olmak mutluluk veren ve sizi keyifli kılan bir şeydir. O yüzden herhangi bir korkum olduğunu söyleyemem."

"EN ÇOK BURAK YILMAZ ZORLADI"

- Hep golcüleri sorduk. Burak ve Drogba’ya karşı oynamadığın için kendini şanslı hissediyor musun?
"Burak ile başlayacak olursam... İlk geldiğim yıl bana sorulan, “Hangi forvete karşı oynamak daha zor” sorusuna “Burak Yılmaz” cevabı vermiştim. Beni Türkiye Ligi’nde en çok zorlayabilecek golcü Burak’tı. Trabzonspor’da oynuyordu. Burak, enteresan bir forvet. Her kaleciyi zorlayabilecek biri. Ne zaman, ne yapacağını kestiremezsiniz. Umarım bu şekilde devam eder. Ve geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği başarıyı tekrar eder. Drogba için de çok söylenecek bir söz yok. Kariyerinde futbol anlamında yaptıkları ortada... Ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu bütün dünya biliyor."

"AVRUPA LİGİ HAYAL KIRIKLIĞI OLMAZ"

- Avrupa Ligi’nde devam etmek hayal kırıklığı olur mu?
"Şampiyonlar Ligi çok önemli... Ama Avrupa Ligi’ni de küçümsememek lazım. O yüzden Galatasaray olarak UEFA Avrupa Ligi’nde yolumuza devam edersek, bu hayal kırıklığı olmaz"

-Geçen sene 5 gol yediğin Real Madrid maçlarındaki performansını değerlendirebilir misin?
"Sonuçta gol yediğiniz zaman ilk bakışta sadece kaleci ön plana çıkıyor. Ama sonuçta bu bir takım olayı... Real Madrid kalecisi de, bir maçta bizden 3 gol yemişti."

Sporx