Yaptığı birbirinden kritik kurtarışlar ve Luis Suarez’in ikinci golündeki büyük katkısıyla galibiyette çok önemli bir pay sahibi olan Muslera sözlerine Galatasaraylı taraftarlara teşekkür ederek başladı. Başarılı kaleci sosyal medya üzerinden kendisine sürekli mesaj gönderen sarı-kırmızılı taraftarların verdiği destekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
İngiltere galibiyeti nedeniyle çok mutlu olduğunu gözlemlediğimiz Muslera, “Sürekli twitter üzerinden mesajlar alıyorum. Hepsini okumam mümkün değil ama Galatasaraylı taraftarların maçlardan önce verdiği destek benim için gerçekten çok güzel. Bana büyük motivasyon sağlıyor. Beni burada da yalnız bırakmıyolar. Desteğe devam etsinler” diye konuştu.

‘Neler oldu bilmiyorum’

Fernando Muslera’ya, Galatasaray ile Roberto Mancini’nin yollarının ayrılmasıyla ilgili düşüncelerini de sorduk. Uruguaylı file bekçisi, “Açık konuşmam gerekirse Mancini’nin ayrılığı benim için sürpriz oldu. Bu karara çok şaşırdığımı söyleyebilirim. Umarım hem Mancini hem de Galatasaray için iyi bir karar olur. Ben şu an için Dünya Kupası’na konsantreyim. O yüzden neler yaşandığını çok bilmiyorum. Kendisi ile de henüz konuşamadım” ifadelerini kullandı.

Son olarak Uruguay Milli Takımı’nın, Dünya Kupası’ndaki hedeflerini değerlendiren Muslera, “Önümüzde çok zorlu bir İtalya maçı var. İtalya çok etkili ve tecrübeli oyunculara sahip bir takım. Örneğin Balotelli çok tahmin edilebilen bir oyuncu değil. Her an tehlike yaratıyor. Pirlo da çok etkili ve önemli bir oyuncu. Birçok açıdan çok güçlü bir takımla karşılaşacağız. İngiltere maçı geride kaldı. Artık sıradaki rakibimiz İtalya’yı düşünüyorum” yorumunu yaptı.

İngilizler hayran kaldı

Uruguay’ın, İngiltere’ye karşı aldığı galibiyette en büyük mimar olarak 2 gol atan Luis Suarez’den sonra Fernando Muslera gösterildi. İngiliz basınında, Muslera’nın maçtaki istatistikleri analiz edildi. İngiltere maçında 5 net kurtarış yapan başarılı kaleci, C ve D gruplarında oynanan maçlarda görev yapan file bekçileri Joe Hart, Ospina, Barry, Kawashima ve Karnezis’i geride bıraktı. Hava toplarında 3 başarılı hamleyle birinci olan Muslera, önceki gecenin en iyilerinden biri olarak İngiliz basınında vitrine çıkarıldı.

Milliyet