Galatasaray'da seçim öncesinde adaylığını açıklayan Mustafa Cengiz, 23 Mayıs'taki kongrede başkanlık yarışına girmek için gerekli ortamın sağlanamayacağını gördüğünü vurgulayarak, seçimden çekildiğini bildirdi.

Başkanlık seçiminde daha önce Adnan Öztürk çekildiğini açıklarlen şu anda aday olarak Turgay Kıran, Dursun Özbek ve Ahmet Özdoğan yarışıyor.

Mustafa Cengiz'in açıklaması şöyle:

"Camiamızın Değerli İnsanları,

Bildiğiniz gibi 3 Nisan 2015 tarihinde hepimiz için en değerli ve ulvi görevlerden olan Galatasaray'ı yönetmeye aday oldum. Açık, şeffaf ve hesap verebilir tutumum gereği camiayı acizane bilgilendirmek isterim.

Bu bağlamda yönetimi devralarak hizmet  adına öncelikle kendi bünyemizde ciddi girişimlerde bulunduk. Daha demokratik olur düşüncesiyle çok adaylı kulüp seçimlerinin, kulübümüzün mali ve idari sorunlarının çözümünde tek başına çare olamayacağının bilincinde olarak, bu oluşumların statükoyu devirmeye yetmeyeceği kanaatine de vardık.

Mevcut konjonktürde yerleşik mental statükonun alt edilmesi için gereken refleksin oluşmadığını da gördük. İşbu nedenlerle kulübün selameti ve dirliği adına adaylıktan, bu seçim dönemi için, çekiliyorum."



Mustafa Cengiz 23 Mayıs'taki kongrede tüm adaylara Galatasaray adına başarılı olmalarını dilerken, kırmızı çizgilerinin şu olması gerektiğini de vurguladı.

"Galatasaray'a karşılıksız, kalıcı hizmet; borçtan arınmış mali tablo. Oturmuş dinamik bir  sisteme sahip idari yapılanma; sahada ve masada şikecilere ve federasyonların haksız işlemlerine karşı yürekli ve onurlu mücadele, faziletli, açık ve ileri görüşlü yönetim" olması gerektiğini bir kez daha hatırlatırım.

Adaylığım süresince bana gönülden destek veren üyelerimiz, taraftarlarımız ile vefakar çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler için Galatasaray a hizmetin uzun soluklu yaşam boyu bir maraton olduğunu tekrar vurgularım.

Bilvesile, gelecek yönetimlere candan başarılar diler, camiada daima bir hizmet eri olduğumuzu hatırlatır, kulübümüzün geleceğinin mutluluk ve onurla devamlı aydınlık olmasını dilerim."