Mustafa Cengiz, "Onlara büyük saygı duyuyoruz. Biz hiçbir camianın kampanyasına ya da şampiyonluğuna asla dil uzatmayız. Fakat camiamıza, profesyonellerimize rakiplerin yöneticileri tarafından bir söz atılırsa, gereken en şiddetli cevabı veririz. Ben rakip yönetici kardeşlerimden rica ediyorum. Taraftarı birbirine düşürecek söylemlerden kaçalım. Rakip başkanımız iki kere çocuklarla ilgili laf etti. Ben onu dedim. Bir şey de demedim. 'Bilenle bilmeyen eş değer olmaz.' dedim. Verenle, alan da eş değer olmaz. Veren el, her zaman alan elden üstündür. Biz rakiplerimizin tüm faaliyetlerine saygı gösteririz." dedi.

Ali Sami Yen'in vefatının 68. yıl dönümünde duygulandığını belirten Mustafa Cengiz "Gözüme toz kaçtı demiyorum ama duygulandım. Galatasaray müzesine girmenizi öneriyorum. O yazıları bir okuyun. Galatasaray'ın nasıl kurulduğunu o yazılarda göreceksiniz. Bizler onların ilkelerine her zaman bağlı kalacağız." sözlerini kullandı.

Ali Sami Yen'in kuruluş sözlerini hatırlatan Cengiz, "Galatasaray'ın hedefi Türk olmayan takımları yenmektir. Bunu gerçekleştirebilmek için ne gerekiyorsa Galatasaray'a zarar vermeden yapılacaktır." dedi.

Ezeli rakiplerine de mesaj veren Galatasaray Başkanı, "Şimdi Süleyman Seba'nın mezarını da ziyaret ettim. Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor hepsi bizim kardeşimiz. Her takım bizim kardeşimiz, amcamız, dayımız her şeyimiz. Biz ölülerimize saygılıyız. Onların huzurunda dostluk ve barış diliyorum. Adil bir yarış diliyorum. Lig başlamadan önce kardeşlik mesajında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

(Sporx)