DHA'ya konuşan Cengiz'in sözleri şu şekilde:

"Galatasaray menfaatleri neyi gerektirirse onu yaparım. Tabii ki camianın izni ve onayı olmadan karar veremeyiz. Avrupa’da bütün büyük kulüplerin başkanları benim yakın dostum."

"Real Madrid Başkanı Perez ile ayrı bir dostluğumuz var. Hatta bir maç sonrası torunum Mert’e hediye ettiği formayı unutamam. Şu an için bize gelen resmi bir teklif yok. Böyle bir teklif gelirse, camiamızın menfaatleri doğrultusunda hareket ederiz." dedi.

Cüneyt Çakır Avrupa Süper Ligi'ne transfer oluyor

UEFA ve FIFA, Avrupa Süper Ligi'nde görev alacak olan hakemlere kendi organizasyonlarında görev vermeyecek.

Tıpkı EuroLeague'de olduğu gibi Avrupa Süper Ligi'nde de görev alacak olan hakemleri Elit Hakemler arasında seçecek olan Avrupa Süper Lig yönetimi, büyük bir sürpriz olmaz ve eğer kabul ederse Cüneyt Çakır'a da bu organizasyon içerisinde yer verecek.

Cüneyt Çakır, Avrupa Süper Ligi'nde görev almayı kabul ederse UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda görev alamayacak. Çakır'ın Türkiye Ligi'nde görev alıp almayacağı ise TFF ile UEFA, FIFA arasında yapılacak olan görüşmelerden sonra belli olacak ve kuvvetle muhtemel Çakır, Avrupa Süper Ligi'nde görev alırsa Türkiye Süper Ligi'nde de düdük çalamayacak.

Eski hakemlerden Bünyamin Gezer, TRT Spor'da katıldığı 'Teknik Analiz' programında Avrupa Süper Ligi'ni de yorumladı. Bünyamin Gezer, deneyimli hakem Cüneyt Çakır için "Cüneyt Çakır için olabilir, yaş grubu yüksek hakemler yüksek fiyata gidebilirler. UEFA hakem vermez ama Cüneyt Çakır, FIFA hakemliğinden ayrılıp Avrupa Süper Ligi'nde görev yapabilir" ifadelerini kullandı.

(NTV)