Galatasaray Başkanı Mustafa CengizCNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katıldı. Sarı Kırmızılı kulübün başkanı, UEFA'yla yapılan görüşmeler hakkında çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

UEFA'dan Beşiktaş ve Fenerbahçe için de yardım istediğini ve Türkiye'ye destek olmalarını talep ettiğini söyleyen Cengiz, Türk futbolunun çok ciddi bir sınavdan geçtiğini kaydederek şunları söyledi:

"UEFA'ya yaptığımız sunumda çok sert sorular geldi. Birinci ağır soru, 'Siz bize vaatlerde bulundunuz, 5 kat daha fazla yükle geldiniz. Yine vaatlerde mi bulunacaksınız?' oldu. Biz 30 sayfalık sunum yaptık, bizden önceki yönetimin yaptığı sunum 1 sayfalık.

Eski yönetim, UEFA'ya verdiği sözleri tutmamış. Zarar etmeyeceğim deyip, 500 milyon TL zarar etmiş. Biz, insanların kafasını bulandırıp şark kurnazlığı yapmayız. Realite ortada. UEFA attığımız her adımı yakından izliyor. Örneğin YellowFriday, UEFA'nın bile dikkatini çekti. Etkilendiler.
"

ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUM

Cengiz, enkaz edebiyatı yaptığına yönelik eleştirilere ise çok net bir yanıt verdi. Gecikmiş ve ötelenmiş tüm borçları kapattıklarını söyleyen Galatasaray Başkanı, "Ben savaşçı bir insanım. Kesinlikle enkaz edebiyatı yapmıyorum. Bu, bana aykırı ama 1 saat sonra neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Sorunlar o kadar birikmiş ki önünüze çıkanları hemen çözmek zorundasınız."

Fanatik