Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz Divan kurulu'nda, PFDK'nın verdiği eczalarla ilgili çok sert açıklamalar yaptı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret salonunda iki kez de elektrikler gitti. 

"Biz bazı hayvanlarla hayvan olamayız. Biz bazı kötülerle kötü olamayız." diyen Mustafa Cengiz'in sözleri şu şekilde:

Sanki rövanş gibi oyuncularımıza haksız sevkler, aşırı cezalar geldi. Böyle bir şey olamaz. Türk futbol tarihinde görülmemiş ceza uygulanıyor. Benle birlikte 40 hafta, rakibe 14 hafta. Dinamit atan maalesef rakip. Biz eşitlik istiyoruz.

Biz bazı hayvanlarla hayvan olamayız. Biz bazı kötülerle kötü olamayız. 

Efendi duruş sergilememize rağmen saldırılar azalmadı. Dün bütün camiayı sarsan artı cezalar verildi. Dünya çapında değerli bir marka olan hocamız Fatih Terim'e yapılan saldırıyı kınadık ancak anlamadılar. Fenerbahçe'nin 2. Başkanı'nı muhattap almak istememiştim

Hukuksuzluk düzeltilmezse TFF çekilmelidir. 

UEFA ile olan kişisel ilişkilerini Galatasaray aleyhine kullananlara, telefon açanlara, dilekçe yazanlara buradan sesleniyorum, hedefinize ulaşamayacaksınız.

CAS'tan lehimize bir karar çıkacak. Hiçbir endişede bulunmayın. Bizim argümanlarımız çok sağlam.

Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçta elde ettiğimiz gelir, Süper Lig'de 34 maçta elde ettiğimiz gelirden fazla.

Benimle selfie çektirenlerin 2-3'ü mutlaka forvet istiyor.

İşte Başkan Mustafa Cengiz'in sözlerinden satır başları;

Başkan Mustafa Cengiz, Divan Kurulu'nda konuşuyor: "Biz bazı hayvanlarla hayvan olamayız. Biz bazı kötülerle kötü olamayız."

Mustafa Cengiz: "Olayları çıkartan rakip oyuncularken bize 40 hafta ceza verildi. Rakibimize 14 hafta ceza verildi."

Mustafa Cengiz: "Efendi duruş sergilememize rağmen saldırılar azalmadı. Sanki rövanş alır gibi oyuncularımıza haksız sevkler, aşırı cezalar geldi. Türk futbol tarihinde görülmemiş cezalar geliyor. Bize 40 hafta, rakibe 14 hafta... Dinamit atan da rakip. Biz eşitlik istiyoruz."

Mustafa Cengiz: "Bu haksızlık ya düzelir ya da federasyon görevden çekilir. Bu kadar açık söylüyorum."

Mustafa Cengiz: "UEFA'dan Galatasaray'a yeniden ceza verilsin diye dua edenler, telefon açıp, dilekçe yollayanlara, kendi geçmişteki UEFA ilişkilerini bizim aleyhimize kullananlara sesleniyorum; hedefinize ulaşamayacaksınız."

Mustafa Cengiz: "Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçta forvetsiz elde ettiğimiz gelir, Süper Lig'de 34 maçta elde ettiğimiz gelirden fazla."

Mustafa Cengiz: "Şu anda Drogbalar yok, Sneijderler yok. Elimizde olan Eren'imiz de yok ama buna rağmen stadımız full ve ligin en çok gol atan ikinci takımıyız. Ocak ayında bunu düzelttiğimizde o zaman Galatasaray'ı göreceksiniz."