Seçim kararından sonra gözler mevcut başkan Mustafa Cengiz'in aday olup olmayacağına çevrildi. Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'e göre Mustafa Cengiz, bu seçimde de adaylığını koyacak. Seçim kararı, Başkan Mustafa Cengiz ve Yusuf Günay tarafından alındı. Belli bir süredir toplantılara katılmayan yönetim kurulu üyeleri de toplantıya katıldıktan sonra seçim kararı çıktı.

Ali Naci Küçük ayrıca "Galatasaray'da yaşanan ibrasızlık olayından sonra başta Ali Sabancı olamak üzere birçok iş adam, 'aman bana görev gelmesin' diye aidatını yatırmıyor. Adnan Polat ibrasızlığından sonra bu isimler Galatasaray'dan uzaklaştı." 

BURAK ELMAS ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Seçim tarihinin belli olmasının ardından açıklama yapan Burak Elmas "Galatasaray Yönetim Kurulu 19-26 Aralık 2020 tarihleri için seçim kararı almıştır. Ben ve yol arkadaşlarım Galatasarayımızın birliği ve geleceği için, Galatasaray değerleri çerçevesinde, değişimi sağlamak amacı ile yola çıkıyoruz. Camiamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

METİN ÖZTÜRK ADAYLIĞINI DUYURDU

Öztürk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun seçim kararı aldığını hatırlatarak, "Yüzde 40 değil, yüzde 100 hazırız. Sorunları biliyoruz, güçlü ekibimizle ve camiamızın desteğiyle çözemeyeceğimiz sorun yok. Yaşasın Galatasaray." ifadelerine yer verdi.

Plansız ve baskın seçimlerin Galatasaray'a zarar verdiğini vurgulayan Öztürk, "Ben ve ekibim, gerek yaptığımız çalıştaylarla, gerekse yüz yüze toplantılarla son 14 ayda bin 200 üyemizle bir araya geldik." değerlendirmesinde bulundu.

(GsGazete - Sporx)