11 Şubat’ta ibra konusunda önemli bir mahkeme var. Bu mahkemede seçim konusunda son karar da çıkabilir. Bilirkişi atanarak süreç daha da uzayabilir. Seçim olasılıklarını düşünen çok sayıda üye, başkanlık konusunda çalışmalara şimdiden başlamış durumda.

BAŞKANLIK İÇİN ADI GEÇENLER

Kulislerde başkanlık konusunda Ozan Korkut, Burak Elmas, Ali Fatinoğlu, Metin Öztürk ve İbrahim Özdemir isimleri dile getiriliyor. Mevcut yönetimin içinde de mahkeme kararına göre sürpriz bir aday çıkabileceği konuşuluyor. Mart ayındaki Mali Genel Kurul da çok önemli.

OZAN KORKUT & BURAK ELMAS

Son seçimde Başkan Cengiz’e rakip olan Ozan Korkut’un yönetiminde Burak Elmas yer alıyordu. Bu iki ismin ayrı hareket etmeyeceğini düşünenlerde var. Ancak Korkut’u desteklemeyen ciddi bir grup Burak Elmas’ın ayrı aday olmasını istiyor. Burak Elmas ile görüşmeler sürüyor.

ÖZTÜRK’ÜN CİDDİ DESTEKÇİSİ VAR

En ciddi çalışmayı yapan isim ise GSYİAD eski başkanı Metin Öztürk. Seçim ofisi kurarak çalışmalara başlayan Öztürk ciddi bir üyenin desteğini almış durumda.

SÜRPRİZ ADAY: İBRAHİM ÖZDEMİR

Sürpriz aday ise ANAP kurucularından biri olan İbrahim Özdemir. Özdemir 2017 yılında Dursun Özbek’in yönetimi için ismi geçmişti. Ali Fatinoğlu da camianın nabzını yokluyor.

'ÇATI ADAY' DÜŞÜNCESİ

Adaylar arasında yer alan Ozan Korkut, Burak Elmas ve Ali Fatinoğlu ‘çatı aday’ bularak güçlü bir yönetim oluşturmayı da düşünüyor. Bu isimler arasında Faruk Süren, Mehmet Cansun gibi eski başkanlarda yer alıyor. Bu konularda görüşmeler devam ediyor.

AYSAL’A GELEN BİR TEKLİF YOK

Kulislerde Ünal Aysal’ın da yeniden aday olacağı konuşuluyor. Ancak Ünal Aysal’a başkanlık konusunda gelen bir teklif yok. Ünal Aysal’ın da geri dönme gibi bir düşüncesi yok. Kısacası Galatasaray’da Şubat ve Mart aylarında sıcak gelişmeler devam edecek.

Akşam