TFF Başkanı Nihat Özdemir’in “En ağır cezayı alacaklar” sözüne rağmen sarı-kırmızılı yöneticilere göre PFDK’nın kararı yüzünden dağ fare doğurdu.

Konuyla ilgili neler yapılabileceğiyle ilgili Galatasaraylı hukukçular acil rapor hazırladı. TFF’den PFDK’nin kararının gerekçeleri istendi. Bizzat Özdemir’i arayan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de, “Bizde ilk maçta istediğimiz kadar seyirci alacağız. Zaten cezası sadece 96 bin TL’ymiş. Biz Galatasaray olarak bu cezayı peşin ödemeye hazırız. Umarım küfür etmezler.” şeklinde rest çekti.

Bu arada Fenerbahçe’ye verilen 96 bin TL’lik cezanın 72 bin TL’lik kısmının oy çokluğu ile alındığı bildirildi. Hukukçulardan oluşan PFDK üyelerinden 3’ünün cezaya karşı olduğu ve daha yüksek bir ceza istediği, 3’ünün yeterli bulduğu öğrenildi. Kararın Başkan Aytaç Yüksel’in oyuyla 72 bin TL olarak tescil ettirildiği ortaya çıktı.

OĞULCAN'A 3 MAÇ CEZA VERİLDİ

Hatırlanacağı üzere Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Çaykur Rizespor ile sözleşmesini haksız feshettiği gerekçesiyle sarı-kırmızılı futbolcu Oğulcan Çağlayan'a 6 maç men ve 1 milyon 200 bin euro para cezası vermişti. 

Galatasaray kulübü ise bu karara itiraz ederek Tahkim Kurulu'na gitti. Tahkim Kurulu, Oğulcan Çağlayan'ın 6 maçlık cezasının 3 maça indirildiğini açıkladı. 

(Fotomaç)