Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu'dan boşalan teknik  direktörlük görevi için prensip anlaşmasına varılan Mustafa Denizli, kulüp  başkanı Dursun Özbek ile tesisleri gezdi. 

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde başkan Özbek ile bir araya gelen  Denizli, gerçekleştirilen toplantının ardından tesislerde incelemede bulundu.  Cezası ve sakatlıkları nedeniyle Atletico Madrid maçı için İspanya'ya gitmeyen  Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Hamit Altıntop ve Lionel Carole ile tanışan Denizli,  ardından Dursun Özbek ile basın mensuplarının karşısına geçti. 

Deneyimli teknik adama Florya'daki organizasyonu anlattıklarını  kaydeden Özbek, "Hocam ile buluştuk. Amacımız seneler sonra geldiği  'Galatasaray'ın mabedi' diye nitelendirdiğimiz tesisi hocamıza gezdirmek,  buradaki sistemi ve organizasyonu anlatmaktı. Çünkü takımla beraber olacağı yer  burası. Buradaki bütün faaliyeti göstererek, görüşlerini almak için bir araya  geldik. Kendisinin de geçmişten bugüne gelen değişimleri görmesini istedik" diye  konuştu. 

Denizli: "Takımın karşısına emanet birisi olarak geçemem" 

Teknik direktör Mustafa Denizli ise yaklaşık 23 senenin ardından  Florya'ya geldiğini hatırlatarak, tesisle ilgili bilgi alması gerektiğini ve  takımın karşısına emanet birisi gibi çıkamayacağını söyledi. 

Tesis hakkında bilgi aldığını dile getiren Denizli, "Buraya gelmeyeli  bir hayli zaman geçti. Üzerine bastığımız çimler, bizim zamanımızda başkanımız  Ali Uras'ın emekleriyle hayata geçti. Geldiğim gün burası toprak sahaydı. Dün  belli çerçevelerde görüş birliği sağlandıktan sonra takımla ne zaman ve nasıl  buluşacağımın büyük değeri vardı. Burada çalışan bütün arkadaşlarımız hakkında,  buranın fiziki yapısıyla ilgili bilgi sahibi olmam lazımdı. Takımın karşısına  emanet birisi olarak geçemem" ifadelerini kullandı. 

Metin Oktay Tesisleri'ndeki tüm birimlerle toplantı yapacağını  belirten Denizli, şöyle devam etti: 

"Bundan önceki programlarda neler olduğunu öğreneceğim. Bu  programlarda sadık kalacağım şeyler olacaktır ama değişecek şeyler de  bulunacaktır. Burayı bitirdikten sonra altyapımıza geçeceğim. Bir de orayla  ilgili bilgiler alacağım. Bir günde bir şey yapmam mümkün değil ama takımla  birliktelik sağladığım zaman tesisin ne olduğunu, hangi birimin ne hizmet  sağladığını bilmem lazım. Yoksa buraya takımla gelip, takımın uçağına binip,  hiçbir bilgi sahibi olmadan onlarla olmanın bir manası yok. Bence bu etik de  değil." 

Mustafa Denizli, yarın Türk Telekom Arena'da incelemelerde  bulunacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"Statta ne nedir, takım kimlerden ve nelerden istifade ediyor diye  bakacağım. Göreve başlamadan bunları bilmek benim için bir avantaj. Takımın  karşısına geçtiğim zaman, buradaki her konuda bilgi sahibi olarak tanışacağım.  Durumları itibariyle Madrid'e gitmeyen Selçuk, Burak, Hamit ve Carole ile karşılaştım. Biraz sohbet etme imkanı buldum. Çok da mutlu oldum. Takımdan önce  burada onlarla beraber olmak benim için önemliydi. Yarın işlerimi bitirebilirsem  takımla ilgisi olmadan maçı izlemek için Madrid'e gidebilirim. Ancak şimdiki  görevim burası. Öncelikle nedir, ne değildir, ben ne yapabilirim, neye ihtiyaç  var tespitlerini yapmam gerekiyor." 

Yardımcılarının kim olacağıyla ilgili netlik kazanan bir şeyin  olmadığını bildiren Mustafa Denizli, "Acele edecek bir konumum yok. Takımla  doğrudan temas sağlayıp, onlarla bir müddet bu birlikteliğimi devam ettirmek  istiyorum. Mutlaka ileride olacaktır ama bugün itibariyle bir gelişme yok. Daha  önce görev yaptığım Stefano Marrone var. Akşam onunla görüşeceğim. Onunla ilgili  bir düşüncem var ama onun haricindekileri göreve başladıktan sonra hayata  geçireceğim" şeklinde konuştu. 

Başkan Dursun Özbek'ten takımla ilgili herhangi bir talepte  bulunmadığını aktaran deneyimli teknik adam, "Hiçbir talebim olmadı. Olup  olmayacağını da bilmiyorum. Takımla biraz yol aldıktan sonra bunu daha net  konuşabiliriz. Takımla ilgili tabii ki düşüncelerim var ama önce takımla  paylaşmam lazım" diyerek sözlerini tamamladı.