Antalya kampında değerlendirmelerde bulunan Denizli, "Transfer çalışmaları zor geçiyor çünkü Donk haricinde yaş konusuna önem veriyoruz. 20-22 yaş grubunda istiyoruz. Görüşüp transfer edemediğimiz 25 yaşın altında 3 futbolcu vardı..." dedi.

Takıma 2 ismin daha katılacağını da söyleyen Denizli, "Yarından sonra 1 transferin daha gerçekleşmesini ümit ediyorum. Önümüzdeki hafta da 1 tane daha bekliyorum. Yarım saat önce gerçekleştirilen bir görüşmede transfer, oyuncunun kulübü tarafından olumlu sonuçlanmadı. Maddi olarak tüm imkanlarımızı kullanmamıza rağmen teklif reddedildi. Bu hafta sonu itibariyle ümit ediyorum ki 3. arkadaşımız da aramıza katılır. Teknik kadromda birlikte çalışmayı düşündüğüm 1-2 isim var. Kısa sürede sizlerle paylaşacağım" dedi. 

Ayrıca Mustafa Denizli, Türkiye Kupası maçından sonra takımdan 3-4 kişinin gönderileceğini söyledi.

Denizli, Umut Bulut, Sneijder, Burak ve Hamit Altıntop için gelen sorulara şu yanıtları verdi;

Umut Bulut tek başına değerlendirilebilecek bir unsur değil. Belki Umut'un yaşadığını yaşamıyoruz ama burada herkes Umut'un yaşadığı üzüntüyü yaşıyor. Futbolda bunlar var, geçmişte de yaşandı, yaşanacaktır da. Umut'un girdiği o pozisyon, bundan sonra da yaşanacak, bu durum et ile tırnak gibi. Umut'un o gün yaşadığı o pozisyon sadece kendisini değil tüm takım arkadaşlarını da etkiliyor. Tepkinin ortaya çıkması, bizim için üzücü bir durum ancak Türkiye'deki taraftar profili bu özellikleri taşıyor. Bundan vazgeçebilir miyiz, elbette vazgeçebiliriz.

Sakatların durumu

Podolski yaklaşık 3 aydır bileğindeki ağrıyla devam ediyor, bazı maçlara da iğneyle çıkıyordu. 3 haftalık bir tedavi sürecinden sonra bizimle beraber takımla çalışmalara başlayacak. Sneijder'in Akhisar maçında aldığı darbe yan bağlarında bir ödem meydana getirdi. Bunun telafisi süresini yaşıyoruz. Şu anda %100 sağlıklı durumda değil ama genel durumu iyi. Sneijder de bu sürece çok iyi yaklaşıyor ve oynamak istiyor. 

Sinan'ın bileğinde bir problem var. Hamit devam ediyor, dün ilk kez belirli bir süre takımla top çalışmasına katıldı. Hem Hamit'in hem de bizim daha sağlıklı karar vermemiz gerek. Umarım o da 10 günü bulmadan takımla birlikte çalışmalarına başlar. 

Gerçekleşmeyen transferler

3 oyuncu alamadık, bunların biri birinci tercih, diğer ikisi de ikinci tercihlerimizdi. Puan farkından dolayı transfer stratejimiz değişmedi, Galatasaray'ın içerisinde bulunduğu bir yapı var ve biz de bu jenerasyonu aşağıya çekerek yapmak zorundaydık. Geçen yıl yapılıp yapılmaması çok önemli değil. Şampiyon olan takımların bir sonraki senelerde yaşadığı bazı tablolar var, mesala Chelsea. Geçen yıl Premier Lig'de şampiyon oldu, bu sezon küme düşme hattında yer alıyor. 

Yerli transfer adaylarımız çok fazla olmadı açıkcası. Bu tarz oyuncuların birçoğu zaten rakiplerimizin kadrosunda. Almanya, Hollanda, Belçika ve İsviçre'yi de takip ediyorum, hem genç hem de görev yapabilecek bir kurguyu yapabilmek çok zor. Takip ettiğimiz yurt dışındaki takımların bir yapıları var, bu yapıları araştırıyoruz, yakın temas kurmaya çalışıyoruz. 20'li yaş grubunda görüştüğümüz ve alamadığımız isim Fransa'daydı. Şartları zorladığımız 18 yaşlarındaki ise Danimarka'da.

Mustafa Denizli'nin Danimarka'dan istediğimiz ama alamadığımız dediği genç oyuncu Nordsjaelland forması giyen Emre Mor...