Galatasaray'da Mustafa Denizli görevi bırakmasına rağmen sarı-kırmızılı kulüpte, deneyimli teknik adamın döneminde yaşananlar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Milliyet Gazetesi'nden Ercan Güven, "Denizli göreve!" başlıklı yazısıyla, tecrübeli ismin yaşadıklarını anlatması gerektiğini söyledi.

İşte o köşe yazısı...

"Mustafa Denizli, Galatasaray’a neden gelmişti?.. Geçin stoperi, sol içi, taktiği, fiziği... Son tahlilde takımı düzlüğe çıkararak kulübün güçlenmesini, yücelmesini sağlamak için değil mi?

İmza töreninde de açık açık bu misyonunun altını çizdi elini taşın altına koymadan önce.

Olmadı... Futbol takımı eskisinden beter hale geldiği için bastı istifasını gitti... Ama hâlâ dolaylı da olsa Galatasaray Kulübü’nü yüceltme imkanı var elinde!

Nasıl mı?

Bir kulübün güçlenmesi sahada kazanmaya bağlı olduğu kadar çürük elmaların ayıklanmasına, bilerek veya bilmeyerek takıma/kulübe zarar verenlerin uzaklaştırılmasına bağlıdır aslında.
Galatasaray’ı tek başına Mustafa Denizli mi bu hale getirdi?
Hayırsa... Takımda/yönetimde de birileri olmalı değil mi?

İşte Denizli’nin görevi burada başlayıp bitiyor:

2/3 sezonda başından geçenleri kamuoyu ile paylaşması gerekiyor.
O zaman Başkan Dursun Özbek kalsa bile yönetimin değişmesine, Galatasaray Futbol Takımı’nın hizipçi/klikçi/egosantrik futbolculardan temizlenmesine büyük katkılar yapacak muhtemelen.

Şu Galatasaray’a bundan büyük hizmet var mı?