Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek ile teknik direktör  Mustafa Denizli, Point Hotel Barbaros'ta gerçekleştirilen görüşmenin ardından   basın mensuplarına birlikte açıklama yaparak, anlaşmaya varıldığını duyurdular. 
 
Mustafa Denizli ile bir araya geldiklerini aktaran Dursun Özbek,  şunları söyledi: 
 
"Dün bir toplantı yapmayı kararlaştırmıştık ve bugüne nasip oldu.  Hocamızın Galatasaray'daki hizmetlerini anlatmaya gerek yok. Boşalan teknik  direktörlük görevine gelmesini hocamdan rica ettim. O da prensip olarak bunu  kabul etti. El sıkıştık. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde konuyu detaylandırıp,  sözleşmemizi imzalayacağız. İki taraf için de hayırlı bir karar olduğunu düşünüyorum. Hocama da yeni görevinde başarılar diliyorum."
 
Denizli: "İstek gelince, karşılıksız kalamadım" 
 
Mustafa Denizli, sporculuk hayatını sonlandırdığı ve teknik adamlık  kariyerine başladığı Galatasaray'da yeniden görev alacak olmanın kendisini  heyecanlandırdığını dile getirdi. 
 
"Teknik adamlık kariyerime bu camiada başladım. Parantezi burada  açtım, inşallah yüzümün akıyla da burada kapatacağım" ifadelerini kullanan  Denizli, "Beni bu koltuğa oturtan, bugün taşıdığımı ismi, kariyeri borçlu olduğum  camiadan böyle bir görev isteği gelince karşılıksız kalamadık. Bundan yaklaşık 2  yıl önce benzer bir talep vardı ancak gerçekleşmemişti" diye konuştu. 
 
Kendisine bu kez gelen teklifin farklı olduğunu anlatan tecrübeli  çalıştırıcı, "Eğer bir gün başarılarımı, ismimi riske edeceksem, uğruna her  şeyimi riske edebileceğim camia burasıdır. Teknik adamlık anlamında mesleki  kariyerimin başlangıcı olan, bana bu imkanı tanıyan, güveni duyan camia, bir gün  benden böyle bir görev istediyse, bundan sadece onur duyarım" değerlendirmesinde  bulundu. 
 
Galatasaray gibi güçlü bir camiada ve takımda tüm beklentileri  karşılamaya çalışacaklarını vurgulayan Denizli, şunları kaydetti: 
 
"Zor bir göreve başlıyoruz. Hiçbir görev kolay değildir. Bunun  heyecanın da yaşıyorum. Bu heyecanı yaşamadan olmuyor zaten. Heyecanımı  kaybettiğimde, bu görevlerde de bulunmam. Teknik direktör olarak ilk kez görev  aldığım 1997 yılındaki heyecanım neyse, bugün belki 1 kat daha fazla." 
 
"Terim ve Hamzaoğlu'nu arayacağım" 
 
Denizli, sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörleri Fatih Terim  ve Hamza Hamzaoğlu'nu arayıp, tavsiyelerini dikkate alacağını söyledi. 
 
Yardımcılarının kim olacağıyla ilgili henüz çalışma yapmadıklarını  aktaran Denizli, "Burada görev yapmış iki tane çok yakın arkadaşımızdan destek  isteyebilirim. Biri Fatih Terim, diğeri ise Hamza Hamzaoğlu. Buradaki durumu daha  iyi bilen bu insanları arayıp, tavsiyelerini alırım. Camia için en faydalı olanı,  en faydalı olacak kişileri nasıl tercih edebiliriz konusunda görüşebiliriz" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile yapacağı  maçta takımın başında bulunmayacağını anlatan Denizli, Madrid dönüşünde takımın  başına geçeceğini ve hafta sonu lig maçına da yine takımla çıkacağını dile  getirdi. 
 
Denizli, salondan ayrılırken yöneltilen bir soru üzerine,  Galatasaray'la anlaşmasının 1,5 yıl için olduğunu paylaştı.